FudbalŠpanijaTransferi

Kralj se umešao, brazilska kolonija u Madridu blizu da dobije novog člana!

Šampion Evrope blizu da završi veliki posao za budućnost.

U naredna dva prelazna roka najmoćniji evropski klubovi otimaće se za igrače od kojih se očekuje da dominiraju svetskim fudbalom u narednih 10-15 godina. Uglavnom se za iste fudbalere interesuju manje-više isti kandidati. Nije stvar novca jer u ovim slučajevima niko ne žali isti, presudiće način ubeđivanja, predstavljanja dugoročnog projekta i mesta konkretnog fudbalera u njemu.

Za 16-godišnjeg Endrika maltene smo čuli pre par meseci kad su novinske stupce punili natpisi o tome da se za njegove usluge otimaju finansijski najmoćniji klubovi. Ovaj tinejdžer ne može u Evropu pre 2024., to nije sprečilo nekolicinu klubova da već sada proba da osigura da za godinu, godinu i po kada postane punoletan, talentovani napadač izabere baš njih. Palmeiras u ugovoru sa ovim momkom ima otkupnu klauzulu od 60 miliona evra i ne pita se mnogo, sve je na dečakovoj porodici. Prvi je konkretne korake preduzeo Pariz Sen Žermen, javno je nameru istakla i Barselona, činilo se da će u jednom trenutku Čelsi završiti posao nakon što je ugostio porodicu na Stamford bridžu…

Umešao se Real Madrid i izgleda nadmašio konkurenciju. Plavci i Sveci nisu odustali, međutim, prema rečima Fabricija Romana sve ka tome da će Endrik u bližoj budućnosti postati član Kraljevskog kluba. Ukoliko ne bude nekog iznenađenja u međuvremenu, čini se da će ovaj mladić dobiti priliku da u Madridu sazreva uz Vinisijusa i Rodriga, te Edera Militaa, kao i da će brazilska osnova biti adut Blankosa na duće staze, pod uslovom da se on razvije onako kako se očekuje. Baš u slučaju prve dvojice pokazao je Florentino Perez da ima njuh za brazilsko tržište i supertalentovane momke iz te zemlje, hajde da vidimo da li je i sada to slučaj.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet