KošarkaSrbijaVESTI DANA

KSS izabrao najbolje za 2022. godinu

Košarkaški savez Srbije je tradicionalno izabrao najbolje za prošlu godinu.

Kao što se i očekivalo, dvostruki osvajač MVP nagrade u NBA ligi, Nikola Jokić proglašen je za najboljeg košarkaša Srbije u 2022. godini, dok je sa druge strane nagradu odnela kapiten ženskog seniorskog tima Tina Krajišnik.

Prema glasovima novinara i urednika najuglednijih srpskih medija, srpski centar je zauzeo ubedljivo prvo mesto sa 34 dobijena glasa, iza njega je Vasilije Micić sa četiri glasa, dok je Miloš Teodosić osvojio jedan glas.

„Pozdravljam sve prisutne i hvala vam što ste došli, iako ja ne mogu da prisustvujem jer je takva sezona. Hteo bih da se zahvaim KSS I sportskim novinarima na izboru za najboljeg igrača Srbije. Velika čast jer svi znamo šta znači košarka za nas. Želeo bih da se zahvalim svojoj porodici koja je uz mene, kao I svom timu koji mi omogućava već godinama da napredujem I budem sve bolji“, poručio je Jokić u video obraćanju iz Amerike.

Kada je reč o Tini Krajšnik, ona je dobila 28 glasova, Ivon Anderson je na drugom mestu sa osam glasova, dok su po jedan glas dobile Jelena Bruks, Nevena Jovanović i Anđelija Crvendakić.

„Želela bih da se zahvalim na priznanju… Biti u mogućnosti da svakodnevno kroz košarku I kroz sport predstavljam svoju zemlju je za mene najveća privilegija I čast. Zajednički uspesi nas svih u reprezentaciji I KSS su naš ponos“, rekla je Tina Krašjnik.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet