Košarka

Kukoč: Moderna košarka može da se igra i bez klasičnog plejmejkera

U trenucima dok hrvatska reprezentacija a i klubovi doživljavaju teške trenutke, legendarni košarkaš na zanimljiv način objašnjava kako se nekad gledalo na nastupe za nacionali tim.

– Supruga Renata je bila trudna i za vreme takmičenja trebalo je da se porodi, a ja sam izabrao da budem na Igrama. Da se sada nekome rađa prvo dete i da se on pita hoće li igrati ili će biti sa suprugom, proglasili bi ga ludim kada bi se odlučio za košarku. Ali tada je bilo takvo vreme. Sećam se da sam saznao da sam postao otac neposredno posle utakmice sa Nemačkom. Sa nekog telefona u dvorani zvao sam pre utakmice i na poluvremenu, ali u tim trenucima još nisam dobio potvrdnu informaciju. Po završetku utakmice pozvao me suprugin brat i poručio da je sve u redu i da se, valjda dok sam se tuširao, rodio Marin. Te večeri otišli smo da proslavimo, cela ekipa. Već sutra su mi javili da je Marin dobio žuticu i visoku temperaturu i da će sa mamom morati u bolnici da ostane još neki dan, što je za mene bila dodatna neprijatnost.

U razgovoru za Večernji list na zanimljiv način je prokomentarisao još jednu temu.

– Moderna košarka može da se igra i bez klasičnog plejmejkera, to smo dokazali i mi u Čikagu. Nominalno naš plej Ron Harper nije bio plejmejker, više od njega je to bio Pipen, ali kod nas nije bilo važno ko je preveo loptu, nego ko se gde kreće u sistemu. Ako imaš sistem igre koji igrači dobro poznaju, onda klasični plej nije potreban.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet