Košarka

Kukoč: Željko i Duda me zatvorili u vagon da im objasnim trougao

Legendarni hrvatski košarkaš nije se odlučio da se bavi trenerskim poslom. Dobar deo njegovih bivših klupskih, reprezentativnih kolega i poznanika jeste, gostujući u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem rekao je da je predvideo da će Željko Obradović biti uspešan trener, iako nije mogao da pretpostavi da će osvojiti sve što jeste.

– Svi smo manje-više bili deca. Vidi se odmah, ja vidim po načinu kako s nekim pričaš o košarci da li će postati treneri. I Zoran Sretenović, Duško Ivanović, Velimir Perasović, u reprezentaciji Željko Obradović. Nisam znao da će osvojiti devet evroligaških titula, ali znaš po njihovom ponašanju, priči i pristupu na treninzima da njih zanima to i da ih interesuju svi mali detalji.

Jedna anegdota vezana je za oproštaj Vlade Divca, kada je gostovao u Srbiji, tom prilikom je Toni Kukoč morao dvojici legendarnih trenera da otkrije neke od akcija koje je naučio igrajući za Čikago Bulse.

– Željko Obradović je imao rokovnik i kao igrač gde je upisivao akcije. Sećam se bili smo na oproštaju Vlade Divca iz Prijepolja. Bili smo u vozu, malo se pije uz cigare, druženje. I mene Dušan Duda Ivković i Željko Obradović zatvore u drugi vagon. Tražili su da im objasnim trougao napada Čikago Bulsa. I tako sam skoro čitavim putem, četiri-pet sati pričao o tome kako funkcioniše napad Bulsa. I onda kada gledaš njihove utakmice i prepoznaš deo toga, osećam se kao da sam ja deo toga, ja sam im otkrio tajnu

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet