KK PartizanKošarkaVESTI DANA

Kuruc: U Partizanu sam naučio da igram košarku

Kada se Željko Obradović vratio u Partizan pre tri godine i započeo novi projekat, jedan od najzanimljivijih poteza bio je dolazak letonskog košarkaša. Povratnik u evropsku košarku se nije snašao u Beogradu, ali je odatle poneo mnoštvo lepih utisaka i mnogo toga naučenog. Sada kada se vratio u srpsku prestonicu za fajnal fora FIBA Lige šampiona sa Mursijom, u intervjuu Mozzart Sportu je rekao da tek shvata koliko je naučio u toj jednoj sezoni.

Jesam došao iz NBA, ali nisam igrao dve pune godine. Isto i u Barseloni. Zapravo sam naučio da igram košarku u Partizanu. Košarku koja je potrebna za ovaj nivo takmičenja. Za to moram da budem zahvalan.

I posle dve godine Rodions Kuruc nije zaboravio navijače, niti oni njega, imao je interakciju sa ljubiteljima crno-belih boja koja ga je podsetila na Partizan i Beograd. Kako sam kaže, ako se ikada ukaže šansa, vratio bi se bez razmišljanja.

Ako se nekada kojim slučajem otvori prilika da ponovo sarađujemo u Partizanu… Oberučke bih prihvatio to. Svidela mi se veličina kluba, istorija. O gradu i ljudima da ne pričam. Taj deo mi je bio izvanredan.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet