EngleskaFudbalNemačkaŠpanijaTransferi

Kvartet engleskih klubova i Frimpong, hoće li i on kao Alonso?

Kratkoročni ili dugoročni planovi sjajnog beka, pitanje je od 50 i nešto miliona evra.

Ostanak Ćabija Alonsa promeniće mnogo toga, plan velikog broja klubova da se dočepaju Bajerovih fudbalera zadobio je udarac, međutim, ne deluje realno da u Leverkuzenu zadrže baš sve nosioce. Mnogo ranije je najavljeno da je procena kluba i igrača kako je ovo leto pravi momenat da se unovči Džeremi Frimpong. Brzo ćemo saznati da li su obe strane i dalje pri tom stavu, bar četiri kluba se pojavljuju kao konkretni kandidati da lupe trenutno verovatno najboljeg desnog spoljnog na planeti. Svakako se pita samo on, jer na kraju sezone na snagu stupa klauzula u iznosu kakav sigurno ne predstavlja problem zainteresovanima.

Kada su se pojavile najave da će Frimpong promeniti sredinu na leto, Arsenal je stavljen u prvi plan. Nema sumnje da su na Emirejtsu i dalje zainteresovani, stoji pitanje da li desni bok razmatraju kao prioritet, pored dve ili tri pozicije kojima se primarno bave.

Duže vreme Mančester Junajted merka Holanđanina. Kod njih će biti dosta promena u odbrani, vagaju da li menjati baš ovog leta i na desnoj strani. Ako se odluče za to, Frimpong je na vrhu liste, ali treba videti da li mogu da ga ubede u konkurenciji timova koji nude stabilniji projekat i igre u Ligi šampiona.

Niko nije iznenađen što se Mančester Siti često pominje u ovom kontekstu poslednjih nekoliko dana. Ljudi sa Etihada prave dugoročne planove, analiziraju igrače koji bi mogli da im zamene još uvek aktuelne nosioce koji žele novi izazov ili su u poznijim godinama, potpuno je logično da se Frimpong pojavi kao mogući naslednik Kajla Vokera.

Malo u senci drugih i Liverpul ima neke svoje ideje. Trent Alelsander Arnold je neprikosnoven na toj poziciji, međutim, postoje priče kako na Enfildu razmišljaju da ga presele u vezni red, promene mu zadatke i dovedu Frimponga na njegovo mesto.

Ne treba zaboraviti i da je Real Madrid faktor. Prenosili smo već stavove nekih ozbiljnih medija kako Alonso sebe vidi u Kraljevskom klubu za godinu ili dve, kada Karlo Anćeloti završi svoj drugi mandat, ne treba odbaciti mogućnost da Frimponga zadrži u Leverkuzenu i povede sa sobom i zamenu za Danija Karvahala. Holanđanin će moći da bira, u njegovom slučaju su to baš slatke muke.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet