FudbalSrbija

Lalatović: Sve dobro što bude bilo, njihova će biti zasluga, a sve loše, to me je uvek pratilo gde god da sam radio, ja ću biti kriv

Pred duel protiv lučanske Mladosti, trener niškog Radničkog osvrnuo se na pripreme u Antaliji, prezadovoljan je kako su njegovi igrači radili.

Pripreme su prošle fenomenalno, baš sam zadovoljan, igrači su odradili sve što sam tražio. Odigrali smo dosta utakmica, posebno sam zadovoljan partijama protiv Krila Sovjetov i Metalista. Mislim da je to model kako treba da igramo i kad počne prvenstvo. Borbeno, agresivno, od prvog do 90. minuta, momci su tu ispunli sve moje zahteve. Ipak, jedno su prijateljske utakmice, bez takmičarskog značaja, kada se samo juri forma, a sasvim drugo mečevi za bodove. Psihički će biti teško, ali baš smo juče imali sastanak tim povodom. Pokušao sam maksimalno da rasteretim ekipu. Rekao sam im da je njihovo samo da ispune moje zahteve na terenu i ni za šta drugo ne moraju da brinu. Sve dobro što bude bilo, njihova će biti zasluga, a sve loše, to me je uvek pratilo gde god da sam radio, ja ću biti kriv. Svu odgovornost uzimam na sebe, prošao sam kompletne pripreme sa ekipom, dobio pojačanja koja sam tražio. Ovi momci imaju kvalitet i nikada više Radnički ne sme doći u situaciju da bude četvrti otpozadi na tabeli.

U Turskoj je stručni štab ispratio i narednog protivnika.

Gledali smo jedni druge, bukvalno svaku utakmicu. Ja baš nisam išao da izigravam policajca, da me tamo vide da zapisujem, ali su bili moji saradnici i znamo sve o njima. Imaju specifičan stil igre, jako su opasni iz polukontre i kontre, a posebno iz prekida. Prave izvanredne blokove pri prekidima, takve su igrače doveli sada, jedan bod nam beže, nama je pobeda neophodna i moji igrači jedva čekaju da utakmica počne. E sad, biće sigurno težak teren koji teško da će dozvoliti lepršavu igru, biće mnogo više borbena utakmica, puna duela, ali moramo da se prilagodimo posle sjajnih terena u Turskoj. Kako nama, tako i njima.

Zahvalio se Lalatović upravi na potezima u zimskom prelaznom roku.

Moram da zahvalim upravi kluba na potezima koje je vukla u prelaznom roku i želje koje mi je ispunila. Što kaže Ivica Tončev ’ti da si mogao, ti bi još dva igrača doveo’. To jeste uvek tako, ali stvarno sam zadovoljan. Za Cvetkovića i Belakovića su platili obeštećenje, što pokazuje da smo pravi klub. Od Cvetkovića posle ovih priprema i očekujem da pokaže pravi kvaliet. Za Belakovića sam insistirao da dođe. Kad kažu da Lalatović stalno dovodi igrače koje je već trenirao, pa ja ne mogu da dovedem vanzemaljca koga nikad nisam video. Znam koliko čovek može, a kad igrač želi da dođe ponovo kod tebe, to znači da ste imali lepu saradnju. Drago mi je što smo doveli takvog zadnjeg veznog kao što je Marjanović, Andrić nam je doneo čvrstinu u odbrani, ali sad sve to moram da menjam, tumbam zbog njegove povrede. Da bih mogao da izvedem sastav koji može da se suprotstavi Mladosti, jer mi nismo baš previsoka ekipa, a moramo im parirati u toj duel igri i pomenutom prekidu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet