FudbalŠpanija

Laporta: Sportski razlozi moraju biti prioritet

Saudijska Arabija orgomnim koracima je zakoračila na svetsko fudbalsko tržište što je prokomentarisao i predsednik Barselone.

– Kada igrač, uz svo poštovanje, radije ode u Saudijsku Arabiju, u suštini nema sportskih razloga. Znate, postoje i drugi razlozi koji su prioritet. A fudbal mora biti prioritet – sportski razlozi moraju biti prioritet.

Ima razumevanja Đoan Laporta za želju vlade ove zemlje da ulaganjima svoj klupski fudbal podigne na što veći nivo.

– Poštujem odluke saudijske vlade da dovede talentovane igrače. Fudbal je timski sport. Naravno, talentovani igrači nam pomažu da promovišemo ovaj sport i da usrećimo navijače pošto je talenat – talenat, ali tim je prioritet.

Prvi čovek španskog velikana ponudio je pomoć saudijskim klubovima u nameri da se približe najkvalitetnijim ligama.

– Moje mišljenje je da je važnije imati pomoć klubova, tradicionalnih klubova, posebno evropskih. Ima velikih klubova, uključujući Barselonu, koji mogu da pomognu klubovima saudijske profesionalne lige da ubede neke Saveze da prenesu svoja znanja. Mislim da je to način, možda sa fudbalskim akademijama, ali i ostalima kako bi se u fudbalskom smislu poboljšao kvalitet tih klubova.

Što se tiče same Barselone, Laporta ne veruje da će napad saudijskih klubova na tržište njima pokvariti planove.

– Na sreću, većina igrača vole fudbalski klub Barselona. Oni vole naš klub zbog načina kojim ga vodimo, zbog igrača koje smo imali u prošlosti i koje imamo u sadašnjosti.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet