EvroligaKošarka

Larkin: Uopšte ne treba postavljati pitanje da li Miciću odgovara NBA liga

Micićev saigrač iz Efesa smatra da bi ukoliko to želi i dobije ponudu koja ga motiviše mogao da ima zapaženu ulogu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Uopšte ne treba postavljati pitanje da li Miciću odgovara NBA liga i da li tamo može da igra. Momak je dva puta bio MVP Fajnal fora Evrolige, osvojio je dva uzastopna trofeja i ove godine je postao najbolji strelac. Smešan je svako ko misli da je to jednostavno. Pobediti na najvišem nivou u evropskoj košarci, sa sezonom od 34 utakmice, plej-ofom i potom u dve nokaut utakmice, veoma je teško. Pitanje dakle nije da li može da igra, već da li želi na osnovu ponuda koje ima i koje mu nude. Vasa će imati zapaženu NBA karijeru, ako se odluči za to. Sve zavisi isključivo od njega. Srećan sam zbog svega što smo zajedno prošli i što sam video da se oporavlja i dostiže nivo na kojem je sada. Siguran sam da će doneti pravu odluku za sebe.

Larkin je u intervjuu za grčku Gazetu pohvalio i Ergina Atamana.

Koliko je trenera osvojilo dve uzastopne titule pravaka Evrope? Trojica pre Atamana, ako se ne varam. Stoga mislim da o njemu može da se govori kao treneru sa najvećim uticajem u svom vremenu. On ima sasvim drugačiji stil, ne tako uobičajen, ali sve što je uradio sa ovim timom, hemija koju je izgradio i samopouzdanje koje nam je doneo, omogućili su nam da rastemo kao tim i stvaramo ovu mini dinastiju. Zaslužuje mnogo pohvala za to.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet