EvroligaKošarkaVESTI DANA

Laso o otkazu trenerima: Dušku je bar lako, on ode u Baskoniju

Trofejni košarkaški stručnjak, Pablo Laso ovog leta je preuzeo ekipu Bajerna iz Minhena.

On je za Sport Klub je prokomentarisao otpuštanje trenera već na početku sezone, posle samo nekoliko poraza, a kao primer je naveo i nedavni slučaj Duška Ivanovića i Crvene zvezde

„Kada sam počeo davno da se bavim trenerskim poslom rekli su mi ‘da li si spreman da dobiješ otkaz’ i ja sam ga dobio, dakle to je deo posla i morate da razumete to. Da li to znači da ja to volim, da se sa tim slažem? Ne, jer mnogo puta je trener… kako to da kažem na engleskom… ‘el eslabón pequeño de la cadena“, to je kao ‘najmanja karika u lancu“. Dakle, neće otpustiti 10 igrača, lakše je otpustiti trenera“, rekao je Laso i dodao:

„Možda sledeći trener neće biti bolji, ali vidite, ako promenite samo tu poziciju i očekujete da sve krene na bolje… kada bi bilo to tako jednostavno… ne mislim tako. Ali istina je da smo mi sada ta mala karika i deluje da ako promenite trenera, sve će biti u redu, a sigurno neće. Ja sam osoba koja čvrsto veruje u posao koji treneri obavljaju, svuda u Evropi, u NBA, pod različitim okolnostima, mnogo puta ne pitaju šta mislim o tom i tom timu – ne znam, pitajte njihovog trenera jer ja ih ne gledam svakog dana kako treniraju, ne znam kakve dogovore imaju, zato imam mnogo poštovanja za trenere jer oni jedini znaju realnost tima. Otkazi trenera… Mmoram to da razumem, ali tako je kako je. Mnogo puta ću još reći da otkaz treneru nije glavna stvar koja će promeniti dinamiku. Moramo da verovatno da se pomirimo sa tim, ali recimo da je u Duškovom slučaju veoma jednostavno, on samo ode u Baskoniju“, kroz osmeh je prokomentarisao Laso.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet