FudbalKošarkaSrbijaVESTI DANA

Lazetić iskren: Moj uzor je Željko Obradović!

Žarko Lazetić inspiraciju pronalazi u treneru drugog sporta.

Svima je jasno kakvu je karijeru izgradio Željko Obradović. Verovatno najcenjeniji evropski trener svih vremena često je tema brojnih intervjua njegovih kolega, ne samo u košarkaškom svetu. Poslednji u nizu onih koji se dive aktuelnom treneru Partizana je trener TSC – a. On je to otkrio govoreći o svom uzoru za Arenu Sport.

Imam jedan trenerski uzor i nije fudbalski. To je Željko Obradović. Interesantno je, naravno, ne samo zbog harizme, šta je sve postigao, kako se ponaša i kako je uvek uspevao i kada se vratio, da pored svega ostane fokusiran na sport i suštinu. Druga stvar, kod nas se uvek spominje u sportu odbrana, odbrana, odbrana, da odbrana pobeđuje i mi smo tako osvajali mnogo toga, gradili igru u raznim sportovima.

Svi kažu „uh kakva odbrana“, ali sam pročitao da Željko ima više od 50 ofanzivnih akcija, nešto što crno-beli rade i završavaju. E, mislim da smo to mi. Iz onog vremena Ivica Osim, Predrag Mijatović, Dejan Savićević, Dragan Stojković, da je fudbal vic, ideja napred, a ne ovo što smo, možda, postali. Čak su Italijani evoluirali. Mančini je bio tipičan predstavnik defanzive, a napredovao je i imao sve principe fudbala, koji je za mene fudbal budućnosti. I osvojio je Evropsko prvenstvo.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet