FK PartizanFudbalSrbija

Lazetić: Ne padamo u trans

Drugi put ove sezone TSC je savladao Partizan u gostima. U tri međusobna duela nemaju poraz, na najbolji mogući način dokazali su da su u stanju da pokažu kontinutet odličnih igara i vidljivi napredak.

Dobra utakmica sa naše strane, dobro iskontrolisana. Sveli smo Partizan sa ozbiljnim igračima da nam gotovo nije napravio šansu. To je velika stvar, kapa dole. Malo smo bili nestrpljivi u prvom poluvremenu, kao da mi ovde moramo da vodimo. Na poluvremenu su se malo umirili. Bili smo u drugom poluvremenu dobri sa loptom, nije bilo tranzicija. Na kraju je stigao pogodak i najbolja moguća satisfakcija...

Topolčani su verovatno najlepša i najstabilnija priča srpskog fudbala trenutno, sa manjim ulaganjima uspešno prkose čak i večitima.

Nije baš da smo bez ulaganja. Ulažemo koliko možemo. Ove godine je uloženo kao nikada pre. Igrali smo Evropu, prodali smo neke igrače. Statistika mojih momaka pokazuje kakvi su igrači. Tražimo takve koji će igrati najbolji fudbal u našem klubu. Često se potenciralo da treba da dođe neki stranac… Ne gledamo tako. Gledamo igrače koje poznajemo, kakvi su im karakteri. Ima mnogo filtera, zato i najmanje grešimo od svih. Verujemo u njih i zato ih dovodimo. Ovo je kontinuitet rada, istrajnosti, sistema koji se ovde kod nas često pominje. Kada se sve to uklopi možemo da izgledamo ovako na stadionu Partizana. Da se pitamo i izgledamo sigurno sa loptom.

I ranije je TSC umeo da se pokaže kao kamen u cipeli Partizanu, ali ne i da ga savlada, Dva puta ove sezone odneo je tri boda iz Humske, i to ozbiljnim partijama, lekcijama favoritu.

Igrali smo ovde i 0:0 i 1:1, ali to su bili drugačiji mečevi. Spašavali smo živu glavu. Ali ovo je bilo da se kaže: „Vau, svaka čast“. To nam je bio cilj, sada nam je cilj da ovako konkurentni budemo u Evropi.

Dobro znamo kakvu emotivnu vezu imaju crno-beli i Žarko Lazetić, i sam je rekao da je dolazak na omiljeni stadion za njega pun emocija.

Partizan je deo mog života i da nije bilo Partizana ne bih danas bio ovde. Niko od nas to ne očekuje, da je kao nekoga puštam. Ne padamo u trans. Imam motiv da se dokažem, ne pravim razliku između protivnika kada je reč o načinu igre.

Viđeno se poklapa sa rečenim, TSC je igrao svoju igru, češće imao posed i inicijativu, delovalo je da uvek znaju šta žele.

Očekivali smo da imako veći posed od Partizana, jer su oni najopasniji kada oduzmu loptu. Nismo očekivali baš ovako. Partizan je bio dosta pasivan, očekivali su da se mi zaletimo. Nekada su nas tako pobeđivali. Negde smo mi sazreli kao ekipa, verovatno i ja kao trener, pa smo otvorili neke druge prostore. Razmišljali smo kako da dođemo do završnice. To nam je pomoglo da nema jurnjave i tranzicija koje njima više odgovaraju. Mi smo ekipa koja voli posed i tačne pasove, da tako pripremimo završnicu. Nije mi se svidela žurba u prvom poluvremenu. Sve ostalo je bilo OK, osim gola Natha. Na takvu majstoriju ne možeš da utičeš.Najmirniji sam na ovim utakmicama, mada smo mogli da izgubimo ili igramo nerešeno. Na primer mogao je ono da ne bude ofsajd. To ne bi promenilo zadovoljstvo koje smo imali tokom 90 minuta. To nas sve pokreće, kako izgledamo na terenu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet