ABAKošarkaVESTI DANA

Lesor kažnjen sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra

Košarkaši Partizana odneli su pobedu u večitom derbiju nad ekipom Crvene zvezde, ali je ovaj meč ostao u senci incidenta, kada je po završetku istog centar Partizana Matijas Lesor napao košarkaša Zvezde, Filipa Petruševa.

Lesor je zbog toga kažnjen sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra novčane kazne, objavila je ABA liga na svom sajtu.

Sportski direktor ABA lige, Milija Vojinović je u ekskluzivnom intervjuu za naš portal naveo da se ova odluka nalazi u rukama disciplinskog sudije ABA lige, Hrvoja Vidana, koji je danas i zvanično doneo odluku da Lesora suspenduje na 3 meča, uz novčanu kaznu.

U odnosu na primedbe delegata navedene u Izveštaju o utakmici, disciplinski sudija smatra kako iz utvrđenog činjeničnog stanja nedvosmisleno proizlazi kako je po završetku utakmice igrač KK Partizan Mozzart Bet Matijas Lesor prvo odgurnuo, a zatim udario u predelu lica igrača ekipe KK Crvena zvezda Meridianbet Filipa Petruševa koji nije pružao otpor i nije reagovao, dakle ispoljio fizičku agresiju prema igraču Filipu Petruševu kao “Pojedincu“ u smislu čl. 3 DPABA, čime je ostvareno biće prekršaja iz čl. 26.1 a) DPABA kažnjivo prema čl. 27.1 DPABA. Pri tome, disciplinski sudija ukazuje kako je nezavisno od razloga, predmetna reakcija igrača KK Partizan Mozzart Bet Matijasa Lesora krajnje neprimerena i preterana, u koliziji sa sportskim duhom te kao takva dovodi ugled 1. ABA lige kao i košarkaške igre generalno u negativan kontekst, pa se stoga takva radnja nikako ne može tolerisati“, stoji u sedmoj tački odluke disciplinskog sudije ABA lige, Hrvoja Vidana.

U odluci disciplinskog sudije ABA lige stoji da za reakciju Matijasa Lesora nije bilo nikakvog povoda, što je bila otežavajuća okolnost za francuskog igrača prilikom izricanja kazne.

„U konkretnom slučaju, prilikom određivanja kazne za prekršaj iz čl. 27.1 a) DPABA za koji se tereti počinitelj, disciplinski sudija pojašnjava kako je prilikom odlučivanja o vrsti i visini kazne kao otežavajuću okolnost uzeo u obzir da je reč o fizičkoj agresiji bez neposrednog povoda i to po završetku utakmice, dakle radi se o krajnje neprimjerenom ponašanju igrača koje se kosi s načelima 1. ABA lige, koje je izazvalo dalje burne reakcije javnosti te svakako uticalo na ugled 1. ABA lige, dok je kao olakšavajuća okolnost uzeta u obzir činjenica da se radi o prvom počinjenom prekršaju ove sezone igrača Matijasa Lesora kao i da igrač do sada nije kažnjavan za ovakvu vrstu prekršaja“, stoji u 10. tački odluke.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet