EngleskaFudbalTransferi

Letnje opcije na stranu, Arteta zove Belgijanca na Emirejts ove zime?

Otpočeli prvi razgovori.

Utisci svih su da Arsenal pametno radi na duže staze, odmerava poteze i strategiju u prelaznom roku koji je u toku, ali i za onaj naredni. Brzo i efikasno su reagovali po pitanju Leandra Trošara, u tišini završili dolazak Jakuba Kiviora, i dok se vodi borba za dolazak Ivana Fresnede ponovo je aktuelna tema veznog reda.

Zna se od ranije da su Edu i Mikel Arteta sa upravom planirali jednog vezistu za januar, drugog na leto. Jedan od kandidata je otpao, Danilo nije želeo da čeka i potpisao je za Notingem. Kako smo već izveštavali neformalna ponuda za Martina Zubimendija je odbijena, Real Sosijedad želi da razgovara isključivo o letnjem transferu, Eduardo Kamavinga je takođe nedostupan u ovom trenutku. Deklan Rajs ima veliku želju da se preseli na Emirejts, Vest Hem se pomirio sa tim da će morati da ga proda, opet, i ova priča može da se realizuje tek po završetku tekuće sezone. Isto važi i za Sergeja Milinkovića-Savića koji je neformalno dao zeleno svetlo za pregovore, Moizesa Kaiseda koji će izgleda biti jedan od najtraženijih vezista na letnjoj pijaci ukoliko Brajton odbije nalete ove zime, interesovanje postoji i za Adrijena Rabioa s tim da je on neka sporedna opcija.

Pre svega toga ostaje pitanje da li će sportski sektor pronaći adekvatno rešenje za nastavak ove sezone? Jedan od upućenijih ostrvskih novinara, Grejem Bejli, navodi da bi to mogao da bude Amadu Onana. Na sve muke Evertona od loših rezultata, preko smene trenera, nadovezali su se problemi sa dvojicom igrača. Entoni Gordon i pomenuti Onana izostali su sa treninga, spekuliše se da je razlog želja da napuste Gudison. Dok ofanzivac pregovara sa Njukaslom, o čemu ste već mogli da čitate u toku dana, prema informacijama pomenutog Bejlija, za Belgijanca je interesovanje pokazao Arsenal. Odgovor Karamela je da su inicijalno spremni da ga prodaju za 50 miliona funti, videćemo da li Tobdžijama cena odgovara. Uz njih, određeno interesovanje je pokazao i Čelsi, s tim da oni imaju druge prioritete. Podsetimo, Everton je Onanu doveo letos ukravši ga ispred nosa Vest Hemu, tada ga je platio Lilu 35 miliona evra.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet