FudbalNemačka

Levandovski: Bajern će uvek biti u mom srcu

Na donekle neslavan način rastali su se Bajern i njegov dugogodišnji napadač, na kraju je do transfera došlo bez teških reči koje su mogle da se izbegne.

Čudno je bilo otići na trening poslednji put. Klub i grad mi mnogo znače, moje dve ćerke su rođene u Minhenu. Oprostio sam se od svih u klubu. Ne postoje dva mišljenja o periodu koji sam proveo u Bajernu. Samo jedno. Ono što smo zajedno, kao tim, uradili i doživeli za osam godina – to nam niko neće i ne može oduzeti. Kada se setim pet golova protiv Volfsburga, 41 gol u Bundesligi, šest trofeja sa Hansijem Flikom – to su bili divni trenuci.

Bilo kako bilo, u međuvremenu su u direktnim razgovorima ratne sekire zakopane.

Tako je kako je. Zajedno smo pisali istoriju i uvek sam davao 100 odsto. To znaju svi u klubu. Međusobno poštovanje i zahvalnost nas je održalo. Bajern će uvek biti u mom srcu. Kada sam se opraštao razmenio sam prijateljske reči i rukovao se sa ljudima iz rukovodstva. Na kraju, pozitivne stvari nadmašuju one negativne. Ponovo sam razgovarao sa Hasanom Salihamidžićem, Oliverom Kanom, takođe i sa Uli Henesom, koji mi je rekao da uvek mogu da ga pozovem ako mi nešto zatreba. To je bio jako lep gest, on je veliki čovek i zahvalan sam mu, ali i svima ostalima. Bilo mi je važno da negativnih stvari ne bude na oproštaju. Mnogo toga će mi nedostajati – klub, navijači, grad, pre svega atmosfrea u svlačionici. Izgradio sam konekciju sa saigračima, sa zaposlenima. Ali sam osoba koja gleda u budućnosti bilo je vreme da započnem novo poglavlje.

Žali Levandovski zbog toga što je s bar delom navijača pokvario odnose.

– Znam da sam izjavama povredio mnoge navijače. Mogu da ih razumem i ovom prilikom im se izvinjavam. U tom trenutku mi je bilo bitno da stavim jasno do zanja da sam spreman za promenu. Na kraju krajeva, svi smo mi ljudi, zar ne? Posle 12 godina u Nemačkoj znao sam da je gotovo. Želeo sam da budem kristalno jasan, jer Bajernu nije bilo lako da pristane na prodaju. Bila je to teška situacija za sve uključene u priču i morali smo da pronađemo najbolje rešenje.

Neki od njih su ga pri kratkom povratku u Minhen dočekali povicima Hala Madrid.

Čuo sam to i nasmejao se. Ali, bilo je i onih koji su klicali moje ime. Lepo od njih. U proteklih nekoliko nedelja sam takođe sreo nekoliko obožavatelja na ulici, izrazili su razumevanje za moju odluku i poželeli mi sve najbolje.

Prema njegovim rečima na ljudski način se rastao sa Julijanom Nagelsmanom.

Uvek sam bio vrlo jasan u komunikaciji sa trenerima. Svako ko me poznaje, zna da jasno i glasno kažem ono što mi je na umu. Rekao sam mu šta mislim i moja procena je da je na kraju razumeo. Ali, moram da kažem da nikada nisam imao ličnih problema sa Julijanom Nagelsmanom, nikada nisam javno kritikovao njega ili njegovu taktiku. O njemu nikada nisam rekao ružnu reč, ali mogu da se ne slažem sa određenim zamislima. On ima veliki potencijal kao trener. Može i sigurno će osvojiti još mnogo titula.

Bez obzira na njegov odlazak, Bajern je sezonu započeo sa 11 datih golova u dve utakmice.

Bajern jeste i ostaće među najboljim timovima u Evropi. Moglo se to videti u prvim utakmicama ove sezone. Ne sumnjam da će i bez mene postizati golove. Siguran sam da će drugi igrači dati više golova, nego što su prethodnih godina davali. Imaju dovoljno kvaliteta da im ne treba klasična devetka.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet