FudbalLiga šampionaVESTI DANA

Liga šampiona sada i van Evrope?

Začetak nove ideje.

U bližoj prošlosti svedoci smo velikih promena u svetskom i evropskom fudbalu, a tek će ih biti. Imamo novo takmičenje u vidu Lige konferencija, Svetsko prvenstvo u neuobičajenom terminu, uskoro ćemo i Mundijale i Ligu šampiona gledati u novom formatu. To čak nisu ni jedine ideje o promenama koje zagovaraju pojedini evropski klubovi, Superliga nije prošla ali ima i drugih predloga, iz kategorije onih koji su za čelnike UEFA prihtavljivi.

Najmoćniji evropski klubovi sada već redovno idu na turneje van Starog kontinenta. Nije retkost da se UEFA Superkup ili Superkupovi, pa čak i finala Kupa nacionalnih saveza igraju van matičnog kontinenta. Sada, ostrvski Atletik javlja da postoji zamisao da se i utakmice Lige šampiona igraju u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini ili na Bliskom istoku. Pomenuti list navodi da su pojedini klubovi zainteresovani za ovaj scenario, kao i da se o tome razmišlja u evropskoj kući fudbala.

Dokaz tome je da kao probni balon UEFA već sprema novo takmičenje. Tačnije, turnir koji bi bio svojevrsna uvertira za sezonu, sa četiri učesnika, aktuelnim šampionom Evrope i još tri top kluba. Isti bi bio odigran na nekoj lokaciji od pomenutih, što bi bio i test za reakciju navijača i javnosti povodom mogućeg scenarija u kome bi mečeve Lige šampiona gledali u Dubaiju, Majamiju, Los Anđelesu, Njujorku, Pekingu ili Šangaju…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet