FudbalSrbija

Linta: Ne gledamo u prošlost, jer je ne možemo vratiti

Duel protiv Novog Pazara nova je prilika da Mladost GAT pronađe izlaz iz krize, možda baš na način na koji je to učinio naredni rival posle lošeg starta.

Novi Pazar je izgubio tri utakmice, pa vezao četiri pobede, zašto to ne može i Mladost? Verujem da je to moguće i sigurno ćemo to u narednom periodu ostvariti. Ako ćemo realno, nije nam ni raspored išao na ruku. Imali smo utakmice sa Vojvodinom, Čukaričkim, TSC-om, Partizanom, četiri od pet najbojih ekipa u Srbiji, a osim sa Topolčanima, bila smo svima konkurentan rival. Novi Pazar je imao nešto lošiji start, ali je i tad igrao korektno. Sad ima seriju od četiri pobede, što je za potpuni respekt. Moja ideja je da fokus bude na našoj igri i na zahtevima koje treba da sprovedemo. Ako budemo pratili proces proizvodnje, a ne budemo mislili mnogo o finalnom proizvodu, odnosno rezultatu, mislim da imamo realne šanse da pred našim navijačima dođemo do pobede koja nam je važna. Pokazali smo u prethodnim utakmicama, protiv Partizana i Javora, da kvalitet postoji. Navijači su nam potrebni, osetili smo podršku protiv TSC-a, mnogo nam znači i ovo je prilika da obradujemo i njih. Znamo da su uz klub od treće, četvrte lige, da prate rast kluba i značiće im dobar rezultat, a nama njihova podrška.

Pokušava Linta da svojim momcima skrene misli sa prethodnih utakmica.

Ne gledamo u prošlost, jer je ne možemo vratiti, već isključivo na sadašnjost. Imamo dovoljno umešnosti i kvaliteta da sa svakim protivnikom odigramo egal i pobedimo. Nismo imali dovoljno umešnosti, da ne kažem sreće, da utakmice sa Javorom i Partizanom završimo u našu korist, a možda smo po prikazanoj igri zaslužili. Ako budu postojali energija i timski duh, to već u petak može da se promeni. Najsvežiji primer je naš naredni protivnik, imao je tri vezana poraza, a onda pobedili Partizan, TSC, Radnički i Napredak. Nisu to neka čuda, to se dešava. Verujem da i nas u narednom periodu čeka neki sličan scenario. Nije lako, ali iskušenja postoje da te ojačaju, a ne da te bace na kolena. Jedan dobar rezultat menja celu situaciju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet