EngleskaFudbalTransferi

Liverpul i Totenhem u borbi za ,,novog Salaha“?

U Frankfurtu čekaju ponude.

Bundesliga je sve više raj za ofanzivce. Stil fudbala kakav se tamo forsira i struka u nemačkim klubovima lansiraju sve više napadača i krilnih fudbalera, pa tako pre svega premijerligaši tamo češće traže rešenja i igrače za koje veruju da bi se lako adaptirali na njihove zahteve. Ajntraht je napravio vrhunski potez kada je prošlog leta doveo Omara Marmuša bez obeštećenja, sada bi mogao da ga proda za barem 50 miliona evra nakon sezone u kojoj je do ovog trenutka upisao 16 golova i šest asistencija u svim takmičenjima.

Jeste da Marmuš igra u centru Ajntrahtovog napada ali njegov stil igre navodi na to da bi ga trebalo videti kao bočnog napadača, ko god da ga kupi. Dobro je poznato da ga Liverpul prati od početka sezone, naravno, promene na mestu trenera i sportskog direktora odlučiće o daljim koracima. Mohamed Salah i odlazak u Saudijsku Arabiju sve je češće tema, videćemo da li baš za ovo leto, svakako na Enfildu moraju da razmišljaju o dugoročnoj zameni, najčešće se pominje upravo zemljak koga porede sa njim. Skauti Redsa su pozitivno ocenili Marmuša, na novom sportskom sektoru je odluka.

Ako oni oduže sa njom, priliku bi mogao da ugrabi Totenhem. Igrač koga mediji zovu ,,novi Salah“ u severnom Londonu bi mogao da bude dugoročna zamena za Sona. Nedavno je Bild preneo čak da su u Frankfurtu uvereni kako će im da će im sa Vajt Hart Lejna stići odgovarajuća ponuda. Nije Marmuš jedini kandidat, ali Mido, koji je dve sezone nosio dres Pevaca, smatra da je najbolji, povodom čega se i oglasio, govoreći u prilog svom sunarodniku.

– Svojevremeno sam savetovao ljude iz Totenhema da dovedu Salaha, tada igrača Bazela. Nisu me poslušali. Sada im kažem, molim vas, potpišite Marmuša. Bio bi perfektan kao krilni napadač kod Postekoglua, i na levoj, i na desnoj strani.

Činjenica je da je Salaha u tim godinama bio prepoznat od Liverpula kao neko ko može da im donese uspehe. Hoće li oni posegnuti za sličnim rešenjem sad, ili će Totenhem poslušati savet, odgovoriće nam leto ispred nas.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet