KošarkaTenis

Maljković: Đoković je bolji od Džordana, Jokić je umetnik

Gostujući na RTS-u, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije rekao je da očekuje da u Parizu naša zemlja ima više učesnika i osvajača medalja nego što je to bio slučaj u Tokiju.

– Jako sam zadovoljan, imamo još mnogo prilika u individualnim sportovima za još nekoliko učesnika u Parizu. Srbija je u Tokiju bila jedina sa odnosom momaka i devojaka pola-pola. Čini se bezazlena, ali je vrlo značajna informacija kad se malo bolje porazmisli.

Bez obzira na to što Amerikanci najavljuju dolazak u najjačem sastavu, uveren je da bi im se Srbija sa Nikolom Jokićem, Vasilijem Micićem i Nikolom Kalinićem adekvatno suprotstavila.

– Odlazak tri takva igrača budi motiv kod ostalih. Svi oni imaju ime i prezime i puno puta se to u sportskoj praksi pokazalo. Znao sam. Taj tim nije imao slabu tačku, Pešić to odlično radi. Mogu Amerikanci da prete, ne verujem da će doći u kompletnom sastavu. Verujem da će doći Jokić, Micić i Kalinić, nisam razgovarao sa Jokićem. Ako Amerima fali neki igrač, tu smo sa njima.

Što se tiče asa Denver Nagetsa, Božidar Maljković je njegovu igru nazvao umetničkim delom.

– Ako se negde košarka približava umetnosti, onda je to u dodavanju. Mi imamo velikog umetnika koji sve ostale čini boljima, a kad je teško uzima loptu i daje koš. On je vrlo bitan igrač. Ne treba da se zaboravi ni Micić, koji je bio nekoliko godina najbolji igrač Evrope.

Tema je bio i Novak Đoković, čini se da je najbolji teniser svih vremena silno motivisan da još nešto dokaže u Parizu.

– Ko god je jednom popio kafu sa mnom zna koliko volim Džordana. Novak Đoković je bolji od Majkla, najbolji sportista svih vremena. Krenuo je od Kopaonika, trenirao po praznim bazenima kao i Ana Ivanović, majka mu je imala malu sendvičarnicu, otac jurio, pozajmljivao novac… Novak je sam napravio sve ovo. Džordan je imao kompanije iza sebe i mnogo mu je bilo lakše. U Tokiju je Nole bio non-stop sa našim sportistima u olimpijskom selu. Bila mu je velika greška što je igrao dubl po japanskom suncu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet