KošarkaSrbija

Maljković: Ima tu nečega!

Selektorka Srbije puna je utisaka posle pobede nad Hrvatskom kojom je izboren plasman na Evropsko prvenstvo, u uvodnom obraćanju posle utakmice pomenula je veliki broj stvari.

– Puna dvorana! Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, gde god da igra u zemlji, apsolutno zaslužuje da ima ovakvu podršku! Pored značaja utakmica, ove mlade devojke stalno imaju pritisak da se dokazuju i da pokažu da to što rade ima smisla jer ih mnogi još ne shvataju ozbiljno. Što je negde i u redu, u zemlji gde se samo i medalje broje. A eto, one su nas iznenadile samim plasmanom na Svetsko prvenstvo, gde su pokazale da znaju nešto da urade. Možda nemaju toliko talenta, ali imaju ogromnu želju za radom, koju ističem stalno. I evo sad su se plasirale na Evropsko prvenstvo. Ako poredite ovu utakmicu i onu protiv Bugarske, totalno su različite… Kada je bitno i kada se ima jasan cilj, one se stavljaju u funkciju tima i žele da pokažu da umeju da pobeđuju. To je najvažnije. Pokazale su da znaju da igraju utakmice koje nisu lagane i koje donose neke stvari. Kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, to je mnogo važno, bez toga se ne može. Ponosnom me čini činjenica što ćemo u godini kada se u Srbiji slavi veliki jubilej – 100 godina košarke – braniti zlato na Evropskom prvenstvu. Sve što toliko traje je za veliku pohvalu, a posebno u našoj zemlji. Da smo samo ulagali pre u žensku košarku, bilo bi još medalja. Vidite šta se dešava u poslednjoj deceniji… Ali, važno je da i u ovoj godini pokažemo opet da umemo da pobeđujemo, da nastavimo nešto. Sada ide za njih novo zanimljivo leto, pa da vidimo šta će da bude. Ja sam uz njih zbog te njihove vrednoće koja je na momente impresivna. To nikada ne sme da se ne podrži, i da se ne isprati. Ako uspeju da u ovoj važnoj godini nešto urade, to bi bilo ostvarenje svakog sna. Sa jednom potpuno novom generacijom. Evo i sada su celu poslednju četvrtinu igrale mlađe… Ima tu nečega!

Ima stvari zbog kojih se Marina Maljković brine, ali rešenja će naći.

– Nisam zadovoljna njihovim sezonama u klubovima. To nam stvara veliki problem. Da ne objašnjavam… Možda ne sve, ali 90 odsto igračica nema dobru situaciju u klubu. Međutim, borićemo se i protiv toga. Okupljaćemo se ranije, raditi više dana, da bismo to anulirali. Nadam se da će u preostalom delu sezone i nakon ove utakmice, imati malo bolje situacije.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet