KošarkaSrbija

Maljković: Mislim da će ovo biti jedna veoma ozbiljna priča za budućnost ženske košarke u Srbiji

Srpske košarkašice obavljaju prvu fazu priprema za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Australiji zajedno sa onima koje će predstavljati u20 selekciju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

– Kada smo se plasirale na Svetsko prvenstvo, rekla sam vam da ćemo imati sjajne ideje za leto. Uvek razmišljam mnogo unapred, pre svega o budućnosti ženske košarke u našoj zemlji i presrećna sam što imamo priliku da spojimo dva tima, da imamo više devojaka na broju koje rade zajedno. Kod seniorske reprezentacije, u ovom momentu su sa nama i neka dobro poznata lica, ali je akcenat na onim mlađima koje treba da nose našu igru u Australiji. Hoćemo da proverimo da li one to mogu. U februaru su započele priču, pokazale karakter i određeni kvalitet, a sada hoćemo da prođemo sa njima kroz sve detalje. Ono što je meni izuzetno važno je da svaka reprezentativka Srbije treba dobro da zna kako će se ponašati na terenu i van njega.

Brigu o mlađoj selekciji preuzeo je Bojan Janković.

– Bojana Jankovića već poznajete i ovo je njegov povratak u reprezentaciju. On već dugo godina radi u Americi. Imao je vremena ovog leta i poželeo je da ponovo pomogne. Pored vaspitanja i produkcije igračica u svakom momentu jedna od bitnijih stavki u mom radu je i proizvodnja kvalitetnih trenera. Tu su moje bivše igračice, osvajačice medalja, koje su se paralelno školovale i učile trenerskom poslu. Mislim da će ovo biti jedna veoma ozbiljna priča za budućnost ženske košarke u Srbiji.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet