KošarkaSrbija

Maljković: One imaju moje potpuno poverenje i kada izgube i kada pobede

Srpske košarkašice pobedom nad selekcijom Malija obezbedile su plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva kolo pre kraja grupne faze.

– Veoma zahteva utakmica. Prvi put ova grupa igračica igra ovaj tip utakmice sa mnogo pritiska, šta će biti ako dobijemo, šta ako izgubimo. Na kraju smo ispunili cilj. Bilo je teško, iako rezultat ne pokazuje da je bilo tako.

Bez obzira na ishod, selektorka ima potpuno poverenje u ovu grupu igračica.

– One imaju moje potpuno poverenje i kada izgube i kada pobede.  Uvek imaju moje potpuno poverenje.  Ne možete da očekujete mnogo, treba stvari da pustite da idu same. Treba biti strpljiv sa grupom i sačekati da proces teče. Ne mogu da kažem sa ovim su me pozitivno ili sa ovim negativno iznenadile. One uče i ja ću biti zahvalna ako to bude išlo brže, ali je okej i ovako. Sutra imaju utakmicu gde treba da se pokažu protiv tima Francuske.

Sutra od 09.30., poslednji rival u grupnoj fazi biće Francuska.

– Nova je situacija i kod nas i kod Francuskinja, i jedni i drugi imamo dosta mladih igračica. Biće to totalno drugačiji meč u odnosu na sve prethodne. Zanima me reakcija mog tima protiv mlade generacije Francuske, da vidimo gde smo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet