Košarka

Maljković: Velika krađa sprečila je Dražena da dođe u Zvezdu

Biografija trenerske legende puna je anegdota, jedna od zanimljivijih je ona o dogovorenom dolasku Dražena Petrovića u Crvenu zvezdu u vreme dok je bio pomoćnik.

– Bilo je sve dogovoreno s Draženom Petrovićem, da dođe kod nas ako osvojimo titulu. On je služio vojsku u Beogradu, baš gde je moja supruga radila u vojno stambeno. Dražen je usput trenirao s Partizanom na Novom Beogradu i tako održavao košarkašku formu, a bio je dogovor da dođe kod nas ako postanemo prvaci Jugoslavije. Međutim, usledila je velika krađa u finalu i najneozbiljniji šut Nakića reši prvenstvo – Cibona osvoji titulu i Dražen umesto kod nas ode u Cibonu.

Kasnije je Božidar Maljković postao trener čuvenog tima Jugoplastike, u intervjuu Sportalu prisetio se saradnje sa Duškom Ivanovićem.

– I dan-danas Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane i moj drugar, žali što nije uzeo Duška Ivanovića. Duško je skoro bio trener Crvene zvezde, a onda je bio najzačajniji igrač tog vremena. Uspeo sam da ga dovedem iz Budućnosti u Jugoplastiku. Znate kako, kad imate mlade i perspektivne igrače kakvi su bili Kukoč i Rađa, potreban je neko iskusniji da čuva strah tim mladima. Duško je bio taj, on je bio čuvar straha i Dinu, i Toniju, i Perasu. Imao je specifičan i uspešan šut. Tako isto je Krešimir Ćosić bio čuvar straha mladim igračima u klubovima gde je sve igrao.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet