EvroligaKošarka

Mateo: Nekada srce čini da je sve moguće

Izvukao se Real iz ambisa, napravio povratak iz dve pobede minusa, od toga je dva puta stigao dvocifreni zaostatak i preko Partizana izborio fajnal for u Kaunasu.

– Nekada u sportu nema logičnog objašnjenja. Nekada srce čini da je sve moguće. Danas je na kocki bilo sve što smo radili tokom sezone, bilo je teško. Nismo ponosni na ono što se desilo u drugoj utakmici. U sportu je bitno boriti se do samog kraja. Bilo je veoma komplikovano jer smo u trećoj deonici gubili 15 razlike. Vratili smo se iz 0:2. Uspeli smo da prevaziđemo tešku situaciju. Danas smo morali iskoristiti šansu nakon što smo se vratili i došli do 2:2. Ovi igrači su nam pružili lekciju kako se vratiti, pobediti dva puta u Beogradu i na kraju ovde. Ispisali smo istoriju i ponosan sam na ekipu. Idemo na završni turnir. Nećemo se zaustaviti jer nas dva koraka dele od titule. Uvek dajemo sve od sebe, tako je bilo i danas. Veoma sam ponosan na sve što su momci uradili. Videli smo dve strane u sportu, jedna koja je predivna i druga koja nije. Želim da se zahvalim svojoj porodici i svom stručnom štabu.

Istakao je Ćus Mateo mentalnu snagu, preokret su doneli oni najiskusniji, igrači sa najviše ovakvih utakmica u rukama.

– Uvek postoji mogućnost za preokret, pokazali smo protivniku da možemo da ga napravimo. Videlo se da su oprezni jer znaju da se možemo vratiti. Ako neko može oni to mogu. Ključna je bila mentalna snaga danas. Momci su se borili za svaku loptu, imali su strpljenja i nisu prestajali verovati.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet