FudbalSrbija

Matijašević: Igrači kao igrači, pola njih neće ni ostati ovde

Sezona je mnogo obećavala, u džepu je bio istorijski plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja, tražio se kontinuitet – nije bilo ničega od toga. Čukarički trenutno vodi četvrti trener u sezoni i pokušava spasiti šta se spasiti može.

Naša sadašnja pozicija na tabeli je možda i trenutak istine. Imali smo dosta mučenja, menjanja trenera. Igrači kao igrači, pola njih neće ni ostati ovde, napravićemo rez. Nećemo, naravno odustati u finišu sezone, igraćemo i boriti se i dalje, ali rez nam je jednostavno neophodan. Moramo ponovo da krenemo sa filozofijom Čukaričkog, sa što više mladih igrača, što manje iskusnih. Jednostavno, mladi „kidaju“, žele, neki drugi ne žele, da se ne svađamo, bolje je da se raziđemo kao ljudi.

Očigledno je da Vladimir Matijašević nije zadovoljan iskusnijim igračima u ekipi, nisu doneli stabilnost neophodnu onima mlađima, niti su dali primer kakav je bio potreban.

Imaju oni uspona i padova, nekako je i normalno da idu gore-dole. U jednom trenutku Cvetković i Igor Miladinović su bili odlični. Cvetković je pao, imao je povredu, sad se vraća. Miladinović jednu odigra dobro, drugu lošije, ali je i njih stigao umor. Stanković je dečko koji stvarno odrađuje svoj posao, Samurović je mlad, prethodne utakmice je dobro branio, poslednju malo lošije, ali to je već posao trenera golmana Olivera Kovačevića, imamo i mladog Kaličanina na toj poziciji. Rogan nam se povredio u nezgodnom trenutku, ali ove godine nije ni imao neku minutažu. Melo je takođe mlad, ali je u svim utakmicama pokazao da je pojačanje, sa željom i voljom.

Sportski direktor nije želeo da etiketira direktno, više bi javno da izdvaja pozitivne primere, i u tom kontekstu je napomenuo Stefana Kovača.

Kovač je momak koji ovde može da igra čitav život ako želi, i kad nije u najboljoj formi, njegovo zalaganje je 300 odsto u svakom meču. Takvi ljudi su nam potrebni, oni koji će da poginu na terenu. Neću one koji jednu igraju, drugu ne, ali i to ćemo rešiti u narednih mesec dana. Nemam ništa protiv bilo koga lično, ali sešćemo za sto, videti ko zaslužuje, a ko ne zaslužuje da ostane. Danas se sve vidi, sve je merljivo, ko koliko trči, koliko igra… Opet, sve je moja krivica, do mene je, i ako ne izađemo u Evropu ja sam kriv. Ne krivim ni igrače ni struku.

Prošle godine posebno Čukarički je od strane fudbalske javnosti i medija ocenjivan kao pozitivna priča srpskog fudbala, sada se atmosfera promenila.

Ne čitam medije, ponekad do mene dođe nešto od toga. Izuzetno cenim novinare, imamo sjajan odnos sa njima, nikome ovde vrata nisu zatvorena. Treba da nas kritikuju kad nismo dobri, ali na određen način, ne bi trebalo niko nikoga da blati, a i sa time smo se susretali. Svako ima svoju decu kod kuće, imam troje i čekam četvrto. Ne bih voleo da sutra neko njih blati. Mogu da napišu da je bio „nevidljiv“, da je bio loš, ali ne bi trebalo pričati baš nešto ružno. Opet, ponavljam, treba biti kritičan prema igračima, naravno i prema meni, klubu, sve po zasluzi. Moje je da gledam kako Čukarički da napreduje, dugo godina smo u vrhu srpskog fudbala, i danas smo tu i bićemo u vrhu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet