FudbalSrbija

Matijašević: Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali trebalo je da imamo bolje rezultate

Još uvek nije kraj polusezone ali je i ovaj trenutak poslužio da sportski direktor Čukaričkog analizira ono do sada urađeno, utisci su podeljeni.

Od zadovoljstva do nezadovoljstva u fudbalu linija je tanka. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali trebalo je da imamo bolje rezultate. Već duže vreme nemamo pobedu, što deluje uvek na tim. Ne bih preterivao u ocenama da su krivi igrači ili stručni štab. Eto, imali smo utakmicu u Kruševcu, sa pet šansi u prvom poluvremenu, ali kad ne postignete gol ne možete da pobedite. Ono što mi smeta je što Čukarički ne igra bolje. Naš klub mora da bude bolji, da igra na agresivnijem nivou. Do nekog dela utakmice protiv Napretka tako je i bilo.

Priznaje Matijašević da trenerima nije baš lako na klupi Brđana.

Iskreno, razmišljam na način da je Čukarički dobar klub za rad trenera i za njihovu dalju karijeru. Videli ste da je Vladan Milojević radio na Banovom brdu, napravio je po odlasku odavde dobru karijeru. Aca Veselinović je po treći put otišao u arapske zemlje, Saša Ilić je otišao u Bugarsku, Dušan Đorđević je izgradio ime u Superligi Srbije. Što se tiče pritiska u Čukaričkom, njega ovde vrše dva-tri čoveka, ja sam jedan od njih koji to najviše čini. Ali, umem i da progutam kad treba. Nije lako da se radi u Čukaričkom, morate da lansirate mladog igrača, ujedno i da napravite rezultat, da napravite igru, da prodate, da kupite… Jednostavno, živimo od prodaje igrača, ne od toga što nam neko daje novac. Drugim klubovima je lakše, imaju sponzore. Svaka čast TSC-u, Vojvodini, nama su potrebni takvi klubovi, Niš, Kragujevac su se podigli, Novi Pazar takođe, Kolubara, svi imaju nekog sponzora. Mi imamo samo jednog, ali ne žalimo se nijednog trenutka. Ovo je deveta godina kako sam tu, uglavnom smo na nuli, ili u blagom minusu. I to je dobro za nas, s obzirom na to da su nam dve naredne godine prekretnica.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet