FrancuskaFudbalVESTI DANA

Mbapeu široka ovlašćenja, bira trenera i sportskog direktora!

Španski šampion ostao praznih šaka.

Jedna od najvećih transfer sapunica u poslednje vreme okončana je, preostaje da se samo odluka ozvaniči večeras. Real Madrid nije uspeo u naumu da dovede Kilijana Mbapea, francuski superstar izabrao je ostanak na Parku prinčeva.

Koliko god Blankosi bili samouvereni i sigurni da će obezbediti veliko pojačanje, oni oprezniji su iako prenoseći očekivanja iz Madrida govorili da odluka nije donešena. U toku jučerašnjeg dana iz Španije su počele da dolaze drugačije vesti, sve se preko noći preokrenulo i Mbape će produžiti ugovor sa Pariz Sen Žermenom, tačnije, kada istekne ovaj aktuelni, potpisaće novi trogodišnji.

Finansijska ponuda sa obe strane je bila slična, presudila je želja 23-godišnjeg ofanzivca da proba da Svecima donese prvu Ligu šampiona. Za to će biti nagrađen ogromnim bonusom za potpis, velikom platom ali i ovlašćenjima unutar kluba. Jedno od njih odnosi se na izbor novog trenera i sportskog direktora koji će zameniti odlazeće Maurisija Poketina i Leonarda. Takođe, Mbape će biti konsultovan i oko dovođenja novih fudbalera.

Parižani su već organizovali veliko slavlje koje će uslediti nakon večerašnje utakmice sa Mecom, utisak je da će se u francuskoj prestonici više slaviti ovaj potpis nego osvojena titula. O tome dovoljno govore i informacije da se pored vlasnika kluba oko Mbapeovog ostanka angažovao i francuski državni vrh. Sve u svemu, Pariz Sen Žermen je završio glavni posao ovog leta, sada predstoji rekonstrukcija po ukusu najboljeg fudbalera.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet