Projekti

Medalje Aleksandra Radovića člana užičkog Udruženja mentalno nedovoljno razvijeh osoba Anđeli

Aleksandar Radović, član užičkog Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba  „Anđeli“ osvajanjem jedne zlatne i tri srebrne medalje, ostvario je veliki uspeh na nadavno održanoj Specijalnoj olimpijadi u Sarajevu. Aleksandar će ujedno biti i prvi predstavnik u istoriji postojanja Udruženja Anđeli, koji će biti nagrađen povodom Dana grada Užica.  

Jedina želja užičkih Anđela je samo dobro zdravlje i ljubav. Sitnice njihov život čine lepšim, a na iskrenu toplu reč uzvrate neverovatnim osmehom. A široki osmeh na Aleksandrovom govori o neizmernoj sreći i radosti zbog osojenih medalja u Sarajevu:

-Imam pehar i zlato a i tri srebra ali treba još više da radim kako bih osvojio i više zlata. Voleo bih dobro da treniram i osvojim još puno medalja.- kaže Aleksandar Radović 

Aleksandar ima 31 godinu, poteškoće u razvoju ga nisu omele da se upusti u sportske vode. Već peti put učestvuje  na Specijalnim OI i ovog puta je bio najuspešniji. Ponos zbog uspeha svog sina ne krije ni majka Ljiljana:

-To su igre koje okupljaju ceo Region, bukvalno Jugoslavija na jednom mestu.Veliki je sklop dijagnoza, ali im je dosta pažnje i vremena posvećeno, i kako koja godina prolazi primećujem da se sve više, bar u tom delu, radi. U Sarajevu su imali treninge dva  puta sedmično, zavisno od aktivnosti, a na raspolaganju su imali atletske terene, bazene,  i drugo, i verujte mi da bih volela kada bi to bilo i kod nas. Žao mi je i što nema više Udruđenja, pa zato apelujem na sve danam se pridruže, i da zajedno učestvujemo na igrama i predstavljamo naš grad. Izuzetno sam ponosna jer me je sin naučio kako treba ići kroz život. Za mog Aleksnadra ne postoje zatvorena vrata, on otvara i ona koja se ne mogu otvoriti. Sve to mi daje snagu da zajedno idemo dalje. Teško jeste, ali nećemo odustati od ciljeva. Nadamo se i da će se Grad Užice uključiti i pomoći nam da pronađemo i trenera jer verujte mi prekoruka svih stručnjaka koji su ga videli u Sarajevu je da možemo da dođemo i do međunarodnih takmičenja. Aleksandar daje sve od sebe, uporan je i neodustaje. Na svakom otvaranju kada ga pitaju šta želi, on kaže da bi voleo da ima pehara koliko i Novak Đoković. Naš Nole je uzor mnoge naše dece koja žele da idu njegovim putem. – priča ponosna majka, koja je ujedno i Aleksandrov trener. 

U Udruženju Anđeli su neizmerno ponosni na uspeh svog Aleksandara, ali i obećavaju da će sve učiniti kako bi i on, ali i ostali njihovi članovi imali još bolje i adekvatnije uslove za pripreme za neka buduća takmičenja i nove medalje:

-Mi u “Anđelima” smo izuzetno ponosni na uspeh našeg Aleksandra. Borićemo se da dobije sve ono što zaslužuje, da dobije podršku u trenerima kako bi mogao na pravi način da trenira,  da dobije odgovarajuću opremu. Daću sve od sebe da tom dečku obezbedimo adekvatne uslove dostojne jednog  olimpijca- obećala je Tanja Selaković predsednica Udruženja MNRO „Anđeli“.

Prvi put u istoriji postojanja Udruženja menatalno nedovoljno razvijenih osoba Anđeli, jedan od njihovih članova je dobio nagradu povodom Dana Grada Užica. Aleksandru Radoviću osvajaču medalja na prekograničnim takmičenjima u Olimpijskim igrama za osobe sa intelekturalnim teškoćama, nagrada je uručena na svečanoj sednici Skupštine grada. 

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet