ATPTenis

Međedović: Novak mi dosta pomaže!

Talentovani srpski teniser Hamad Međedović eliminisan je sa čelendžera u Čenaju u osmini finala.

Međedovića često porede sa Novakom Đokovićem i svi očekuju da će on postati sledeća srpska teniska zvezda.

To je veliki pritisak na plećima mladog tenisera, ali on sa time nema problema.

– To je dobro. Kada čujete tako nešto, to znači da imate potencijala. Zadovoljan sam kako sve ide. Na meni je da dam sve od sebe i da se nadam da ću jednog dana dokazati koliko sam dobar – rekao je Međedović.

Hamad ima priliku da trenira u Noletovoj akademiji.

– Mnogo puta sam pomišljao kako je to samo san. Morao sam da se uštinem da proverim da ne sanjam. Šta da kažem? To je nestvarno iskusvo samo biti pored njega. Njega sam gledao još iz dečačkih dana. Deliti teren sa njim, trenirati, to ne mogu da izrazim rečima.

Otkrio je i kako je Novak saznao za njega.

– Srbija je prilično mala zemlja. Možete mnogo toga da čujete, ja sam bio dobar kao junior, tako da je Novak to negde čuo. Pobedio sam prvog nosioca na Rolan Garosu i tad mi je poslao poruku. Zahvalio sam mu se i posle nekog vremena me je pozvao da treniramo. Radili smo zajedno. Posle toga je rekao da želi da ostanem u njegovom centru i tako je sve počelo – rekao je Međedović i dodao:

– Od Novaka mnogo možete da naučite i to samo gledajući ga. Baš mnogo. Kao što sam već rekao, on je najdisciplinovaniji momak kog sam ikad video. Tome se najviše divim kod njega. Na terenu i vanj njega on radi sve što može za svoju karijeru. Počevši od spavanja, ishrane, svega. Ima tako mnogo stvari. Njegov ceo dan je vezan za tenis, ne samo rad nego oko toga da se bude još bolji na terenu.

Objasnio je Međedović i kakve savete dobija od najboljeg tenisera u istoriji belog sporta.

– Ne pričamo samo o ciljevima ili poziciji na listi. On želi da ja radim na sebi, na mojoj fizičkoj i mentalnoj strani igre. Kaže mi i na šta bi više trebalo da budem koncentrisan. I ja samo pokušavam da slućam što više.

Autor: K.S.

pbg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet