FrancuskaFudbal

Mesi: Nije mi bilo lako ove godine u Parizu, nisam uživao u fudbalu koliko sam mogao ali uveren sam će se to promeniti

Svestan je Argentinac da prva sezona na Parku prinčeva nije protekla kako je želeo, priznaje da je promena protekla mnogo teže nego što je očekivao.

Adaptacija mi nije išla lako. Uvek kažem da sam u Barseloni imao sve. Došao sam tamo kao dete. U Barseloni sam živeo duže nego u Argentini. Bilo mi je prelepo i nisam imao u planu da nešto menjam… Srećom, deca su se brzo adaptirala u Parizu. Antoneli i meni je išlo teže… Plakali smo prvog dana kada su krenuli u školu. Moram sam da se naviknem na mnogo toga novog. Došao sam na mesto gde je stil igre drugačiji nego u Barseloni. Tamo sam neke igrače znao ceo život. Počeo sam sezonu kasno jer sam u klub stigao kasno. Onda sam imao pauzu zbog povrede kolena. Posle praznika sam očekivao da će sve da bude bolje ali sam dobio koronu koja mi je uništila pluća. Skoro mesec i po dana nisam mogao da potrčim. I taman kada sam se oporavio i spremio, došao je Real Madrid i “ubio nas”. I mene i celu svlačionicu.

Ne može Mesi da prežali ispadanje iz Lige šampiona u osmini finala nakon poraza u gostima od budućeg osvajača i nekada najljućeg rivala.

Želim da je ponovo osvojim i krivo mi je što nisam uspeo ove sezone. Bolji tim ne pobeđuje uvek. Bez želje da nekom oduzimam zasluge ali Real Madrid nije bio najbolji u Ligi šampiona. Ja vrlo dobro zna šta je Real Madrid. Ceo život smo bili rivali i znao sam šta može da nam se desi. Niotkuda su dali gol i okrenuli utakmicu. Znao sam i da će da nas napadnu u prvih 15 ili 20 minuta. Ako izdržiš to, onda se utakmica menja. Ali ako se desi nešto nepredviđeno ili padne gol, znao sam šta može da nam se desi kao što se desilo i Sitiju, Čelsiju, Liverpulu… Nije prvi put. Liga šampiona je takmičenje situacija, ne pobeđuje uvek najbolji. Postoje specifični momenti i psihološki trenuci kada vas i najmanja greška izbacuje. Oni koji su spremni za te situacije, dođu do finala ili postanu šampioni. U Realu su najbolje upravljali tim situacijama i zato su šampioni.

Ne može da razume reakcije navijača Pariz Sen Žermena koji su njega i ostatak ekipe neretko dočekivali zvižducima.

Nije mi bilo lako ove godine u Parizu, nisam uživao u fudbalu koliko sam mogao ali uveren sam će se to promeniti. Poznajem klub, grad i znam da će sledeća sezona biti drugačija. Ta ljutnja navijača mi je neshvatljiva. Nije prvi put da je ekipa ispala iz Lige šampiona. Ne razumem zvižduke… Ali moram to da ostavim sa strane i da pokušam da pomognem da se situacija preokrene. Odmah su mi na pamet pala moja deca i šta će oni da pomisle. Nije mi se svidelo jer su oni morali to da slušaju. Srećom, nisu razumeli. Shvatili su da se nešto dešava ali ne i zašto. Oni i danas gledaju moje stare golove na Jutjubu i srećan sam zbog toga.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet