KošarkaNBASrbija

Micić: Stigao sam u Šarlot jutros, nisam znao da ću igrati

Srpski košarkaš Vasilije Micić imao je debi iz snova za ekipu Šarlota. U pobedi svog tima nad Memfisom, Micić je imao 18 postignutih poena za 26 minuta na parketu.

„Hvala vam na komplimentima. Iskreno nisam očekivao, stigao sam jutros u Šarlot, nisam ni znao da ću igrati. Srećan sam da smo preživeli ovaj meč, ali pored toga imali smo dobru timsku utakmicu. Generalno, nisam mnogo toga znao o timu, ali vidim da imamo jak timski kapacitet i potencijal. Srećan sam da je dan bio dobar za mene, ali najvažnije je da smo pobedili“, kaže Micić.

Upitan je i šta je bilo to što je učinilo da tako uživa u meču.

„Sve što je bilo u prošlosti je za mene veliko iskustvo, u smislu mojih dostignuća i svega što se desilo u Evropi. Ovo je nova stranica za mene, a što se tiče košarke, ne vidim da se mnogo toga promenilo što se tiče moje igre. Sve što sam radio u prošlosti, vidim da mogu to isto da uradim i ovde, ali kao što ste rekli, treba mi neki vid prilike, tako da sam vrlo srećan. Pre svega što sam danas pokazao da je taj potencijal i dalje u meni. Ovo je ipak samo jedan meč u nizu, nadam se da ću nastaviti da igram dobro“, dodao je srpski košarkaš.

Dodao je da se njegov pristupo mečevima nije promenio.

„Pored mog prvog iskustva u SAD ove sezone, pre toga sam imao samo trejd, sve mi je bilo nekako novo, ali na kraju, sve je to košarka. Imamo taj profesionalizam u sebi, gledamo isključivo meč po meč, tako svaki put ulazim u susret. Do sada mi je pomagalo da ostanem koncentrisan, da dam najbolje od sebe svaki put. Ponekad je to dobro, ponekad ne, ali na kraju susreta znam da sam dao sve od sebe. Tako je bilo i danas“, kaže reprezentativac Srbije.

Uveren je da Šarlot ima lepu budućnost.

„Definitivno, tim ima ogroman potencijal. Došao sam ovde iz jedne mlade ekipe, tako da mislim da i budućnost ovog tima može da bude svetla. Individualni pristup, timsko iskustvo, sve će to biti važno za nas, jer i ja sam sad deo ovog tima. Generalno to je pozitivna strana ove grupe, uz pomoć trenerske ekipe to ćemo pokazati u budućnosti„, zaključio je Micić.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet