FudbalKošarkaSrbijaSrbijaVESTI DANA

Mijailović: Bojim se da će FK Partizan nestati

Predednik KK Partizan Ostoja Mijailović oglasio se u javnosti zbog stanja u kome se trenutno nalazi fudbalski klub.

U razgovoru za „Kurir“, Mijailović je poručio da aktuelno rukovodstvo na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom treba da napusti klub.

„Kao prvo, moram da kažem da sportsko društvo ne radi kako treba i to sam ranije govorio i to je prvi problem koji mora da se reši. Košarkaški klub će pokrenuti inicijativu da se tu nešto promeni, da dođe do skupštine, novih izbora i sastavljanja Upravnog odbora s ljudima koji će moći da iznesu teret funkcionisanja društva kako treba. Mogu da kažem da je očigledno da rukovodeća garnitura mora da prepusti svoje funkcije sposobnijim ljudima. Fudbal je ovih dana izuzetno profitabilan sport. FK Partizan je veliki fudbalski brend i siguran sam da uz dobro i domaćinsko rukovođenje veliki deo klubova u sportskom društvu može da živi na račun fudbalskog kluba. Uostalom, takva praksa već postoji u Evropi, pogledajte Barselonu, Real, Fenerbahče. Moraju da se gledaju pre svega i svih isključivo interesi kluba, a ne jednog ili grupe pojedinaca. Imovina sportskog društva je nedopustivo zapuštena„.

Mijailović je naveo da se boji da će fudbalski klub Partizan ubrzo nestati.

Žao mi je što legende kojima je deo života bio i ostao Partizan na sve ovo ćute. Tek se poneko oglasi, zašto je tako? Traže se krivci u državi, trenerima, sportskim radnicima, navijačima… A svi znaju do čega je i do koga je. Još malo ćutanja i bojim se da će FK Partizan nestati“. – poručio je Mijailović za „Kurir“.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet