ABAKošarkaSrbijaVESTI DANA

Mijailović: Košarkaška sezona nije fakultetski ispit, dugujemo još 600.000 evra bivšim igračima

Predsednik Partizana gostujući na TV Tanjug komentarisao je dosadašnji tok sezone.

Navijači su u nekom trenutku pomislili da je sve gotovo na samom početku sezone. Jedna košarkaška sezona nije fakultetski ispit gde ga vi položite u jednom danu, završili ste posao i onda nastavite dalje. Dakle, sezona je dosta duga, sezona je izazovna. Tu je i kovid, tu su i razne povrede. Utakmica je puno, puno je i putovanja. Sezona dugo traje, a mi smo na njenoj polovini. Drugi smo u ABA ligi, drugi smo u Evrokupu. Nismo očekivali da ćemo dobiti sve utakmice do polovine sezone. Neke smo mogli da dobijemo, neke jednostavno nismo mogli.

Osvrnuo se Mijailović i na dugove koji su još uvek aktuelni.

Dug košarkaškog kluba Partizan prema bivšim igračima iznosi 600.000 evra i taj ostatak ćemo plaćati do kraja tekuće i naredne sezone. Kada je 2018. godine napravljen reprogram celog duga samo iznos ka bivšim igračima je bio 3.400.000 evra. Poslednji presek rađen je u julu mesecu prošle godine i tada je dug bio oko milion. Od tada do danas je izmireno još 400.000 i taj ostatak od 600.000 evra moraće da se plaća ove sezone i naredne sezone. Ono što je najvažnije taj naš dug je pod kontrolom. Da nije bilo kovida i prekida sezone u martu, tog duga sada ne bi bilo jer mi značajan prihod imamo od ulaznica.

Prvi čovek crno-belih dodao je i da su priče o visini budžeta zlonamerne.

– Kada se priča o budžetu, moram da kažem da je ovaj budžet Partizana najmanji sa kojim je Željko Obradović radio u poslednjih 25 godina, ako ne i više. Sve druge priče su prenaglašene, a možda i zlonamerne.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet