EvroligaKošarkaVESTI DANA

Mijailović: Partizan je osetio posledice rata, prijatelji su tu u teškim trenucima

Čim se povela priča o tome gde bi izraelski klubovi mogli da se presele dok traje rat u ovoj zemlji, predsednik Partizana se založio za to da bar neki od njih nađu utočište u Beogradu.

Nema razloga da se mnogo objašnjava. Mi smo prijatelji, a prijatelji su tu za vas u teškim trenucima. Partizan je iskusio kako izgleda igrati u gostima zbog rata. Znamo kakav je osećaj, pa smo ponudili svoju pomoć.

Podsetio je Ostoja Mijailović da je i on sam iskusio strahote ratnog sukoba, i u intervjuu za izraelske medije izrazio nadu da će ovaj aktuelni uskoro biti okončan.

Šta mogu da mislim o ratu? Nažalost i ja sam bio učesnik rada kada sam imao 19 godina. Morao sam da uzmem pušku u ruke i branim svoju zemlju. Rat nikada nije dobar, rat sam po sebi je užasan i posledice rata će se osećati godinama koje tek dolaze. Samo solucija mira može da donese blagostanje.

Prvi čovek crno-belih je odbacio priče o mogućem isključenju Makabija iz Evrolige, kao što je to bio slučaj sa rskim klubovima.

Sada zalazimo već previše u politiku, Srbija i Rusija imaju snažnu konekciju, baš kao što Partizan ima konekciju sa CSKA iz Moskve koji je naš bratski klub. Ponavljam, mislim da sportisti ne treba da prestanu sa svojim aktivnostima.

Dodao je da Partizan ne bi imao ništa protiv angažovanja nekog izraelskog igrača, bez obzira na neprijatno iskustvo sa Jamom Madarom.

Naravno da bismo potpisali nekog izraelskog igrača. Mi smo bili srećni kada je Jam Madar došao kod nas. Način na koji je naša saradnja okončana neće imati uticaj na dolazak nekog izraelskog internacionalca u budućnosti.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet