ABAKošarka

Mijailović: Teško proživljavam utakmice, nisam išao u školu kad je Partizan gubio derbije

Tokom gostovanja na Areni prvi čovek crno-belih govorio je o raznim temama, između toga i Zoranu Saviću, čijim je dolaskom Partizan počeo da se diže posle kriznog perioda.

– Imamo ekipu koja je baš mlada, nekoliko je bilo i na draftu. Zoran Savić je odradio veliki deo posla, ali ne mislim da je on taj koji treba da se vidi i da se bavi medijima. Garantujem da vi koji se bavite sportskim novinarstvom ne možete da navedete četiri sportska direktora u Evroligi i Evrokupu. Savić je odradio veoma kvalitetan posao, napravio kvalitetnu ekipu, ugovori nisu previsoki, nema iskakanja, uklapamo se u budžet koji je klub odobrio.

Nezaobilazna tema je i odnos sa Željkom Obradovićem.

– Svako mora da ima zonu nadležnosti i zonu odgovornosti. Sa Željkom imam jednostavan odnos. On je jako dobro naučio kako se funkcioniše u klubovima, zna ko se za šta pita, ko je odgovoran, za šta treba konsultacija… Imamo novi poslovnik o radu, zna se koje odluke donosi predsednik, skupština, sportski direktor, a koje odluke trener. Željko je velika sportska ličnost, on je čovek koji jako dobro poznaje sistem, ali je i čovek koji izdvoji svoj novac i kupi prijateljima karte.

Apelovao je Mijailović da se tenzije u regionalnoj košarci smire.

– Utakmice sa našim gradskim rivalom je posebna stvar za sve. Ono što mi smeta jeste podela naše nacije, to je samo sport, neko će da dobije, nego da bude tužan. Postoji zlatno pravilo, ako ne želite da budete tužni, onda se i ne veselite kada dobijete. Ovo je serija od velikog broja utakmica sa našim rivalom, ali mi moramo da istaknemo, bilo je i vansportskih stvari koje su se dešavale. Mi u 2022. godini želimo da damo sve od sebe da se ne bavimo vankošarkaškim stvarima. Hajde da pustimo trenere i igrače da pokazuju svoja umetnička dela. Za mene su treneri umetnici više nego sportski radnici. Oni kreiraju nešto što vam donosi rezultat i to u par sekundi. Košarka je toliko lep sport, hajde da je ne prljamo. U 6-7 utakmica sa Zvezdom ćemo neke pobediti, neke izgubiti. Ja još uvek teško proživljavam utakmice, jer sam veliki partizanovac. Ja nisam išao u školu kad je Partizan gubio derbije u fudbalu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet