ABAKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Mijailović: Zastupaću ideju da večiti uzmu najviše novca od ulaska Dubaija

Među govornicima na biznis forumu na Kopaoniku našao se i predsednik Partizana, jedna od tema kojom se bavio je moguća privatizacija.

– Da li su Partizan i Crvena zvezda državni klubovi? Mi smo udruženje građana. Vi imate FK Partizan gde tenkom ne možete da isterate upravu, gde nijedan navijač nije za njih, gde se karte ne kupuju…Mora da se zna kako se biraju skupštine, odbori, pa tek onda privatizacija. Jako bitna je tema TV prava. Zvezda i Partizana će ove sezone imati zajedno milion gledalaca u Areni, ali nemaju ništa od TV prava.

Jedna od najaktuelnijih košarkaških tema trenutno je najavljeni ulazak Dubaija u AdmiralBet ABA ligu, kao i Evroligu.

– Priča se da će Dubai igrati u ABA ligu, ja sam za Dubai. Ja ću da zastupam ideju da Zvezda i Partizan uzmu najviše novca od ulaska Dubaija u ABA ligu. Moraju da postoje zajednički interesi. Nije ovo klub Ostoje Mijalovića, nego armije ljudi. Želelo bih da Parizan stalno pobeđuje Zvezdu, ali to se neće desiti. Idemo dalje. Košarka koja je neprofitabilan sport, gledanija je od fudbala u Srbiji.

Još jednom se Ostoja Mijailović osvrnuo na svoj dolazak na čelo crno-belih, pri tome se vrativši se na celu priču iz konteksta sadašnjeg trenutka.

– Došao sam zato što nije imao ko. Da je bilo malo bolje, verovatno ne bih nikada ušao u to. Imali smo dva sponzora, dug od 10.000.000. Jedna banka nam je blokirala račun, situacja bila komplikovana. Sve usput smo postavljali. Kada se podvuče crta, mi smo smo prihodovali od karata osam miliona. Kada su dovedeni Savić i Obradović, želeo sam da napravim ovakav Upravni odbor, Svi smo se okupili oko zajedničkog projekta, to su privrednici, ljudi koji su partizanovci. Tu je bilo niz faktora, podrška države. Danas ne poklanjamo karte, zvali se su me legende Partizan i rekle da se vratim u Čačak, jer Partizan nije moj i da oni zaslužuju kartu. Izvadio sam novac i kupio im karte. Besplatnih karata nema. Zaista smo mnogo uradili, i drago mi je da ste vi prepoznali da je ovo dobar model.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet