KK PartizanKošarkaVESTI DANA

Mijailović: Željko je najmanji problem kada su pregovori u pitanju

Partizanov predsednik je gostujući na Sport Klubu opširno pričao o svim aktuelnostima, prethodnim dešavanjima i budućim planovima. Ono što navijače trenutno najviše zanima je status Željka Obradovića i novi ugovor za njega i stručni štab.

Ono što je najvažnije u periodu koji sledi, kada je ekipa u pitanju je da zaključimo ugovor sa stručnim štabom. Ne verujem da će doći do promena. Tim koji pobeđuje i koji je dao mnogo Partizanu se ne menja. To želimo svi, to žele navijači, to žele ljubitelji košarke. Željko je najmanji problem kada su pregovori u pitanju. Siguran sam da on ne bi imao ništa protiv da ostane i da budemo u Evrokupu. Obradovićev ostanak u klubu nije upitan. Od kako je počela priča o nastavku saradnje, više gluposti nisam čuo u životu. Jasno je da svi želimo da završi karijeru u Partizanu. Željko se vratio u Partizan posle osvajanja trofeja koje sumnjam da će iko ikada osvojiti i sigurno ne želi nigde da ide. Partizanovac je, vratio se i ostvarili smo zaista mnogo.

Ono što je Ostoja Mijailović podvukao je da klub mora da funkcioniše kao organizacija, ne sme da zavisi od bilo kog čoveka, bio on trener, predsednik i ko god, dodajući da nije moguće da se ponudi ugovor duži od mandata uprave.

Željko je izuzetno važan faktor možda i ključni faktor u prethodne tri sezone, kako zbog navijača, sponzora, košarke u celini. Da li bi Evroliga drugačije gledala na Partizan da na klupi nije Željko, mislim da to ne bi bilo profesionalno od strane čelnika takmičenja. Željko je od izuzetnog značaja, ali sledi pitanje, šta bi bilo da klub nema Upravni odbor koji ne obezbeđuje sredstva, plate, uslove za rad. Ponavljam, Partizan mora da bude organizacija, Partizan mora da postoji bez Ostoje i bez Željka. Stvorila se situacija da će Partizan igrati Evroligu ako je tu Obradović, a da će imati budžet ako sam ja tu. To ne sme da bude tako. Klub mora da nastavi da funkcioniše.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet