KošarkaSrbija

Mijatović: Okrećemo se borbi za opstanak u ABA ligi

Odlično je Borac otvorio utakmicu protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, držao se u egalu nešto više od poluvremena, na kraju pretrpeo ipak ubedljiv poraz.

– Čestitao bih ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi. Mi smo došli ovde s namerom da odigramo jednu dobru utakmicu, da pariramo Crvenoj zvezdi, što je moguće više pokazati fokus pred nastavak sezone. Pred polazak na Kup ostali smo uskraćeni za usluge Save Lešića, Nemanje Todorovića i Uroša Čarapića zbog čega smo i došli s deset igrača. Mislim da smo otvorili utakmicu kako treba, disciplinovanom odbranom i dobrom igrom u napadu. Držali smo prednost i kontrolisali skok i sigurno da je ta skraćena rotacija uticala. Crvena zvezda je selektirana ekipa sa velikom rotacijom i energijom koja je potrebna. Počeli smo da padamo u trećoj četvrtini, nismo uspeli da održimo taj kontinuitet.

Želeo je Mijatović iz ovih utakmica da izvuče osnovu za ono što je u ovom trenutku bitnije i realnije.

– Uvek podvlačim ono što mene interesuje u ovim utakmicama, a to je da produžujemo kvalitet igre za ono što nam je potrebno u ABA ligi. Da izađemo, suprotstavimo se na pravi način, da to ne bude predaja. Jednostavno želimo sportski motiv, odnos i odgovornost prema publici i prema svemu da odigramo na pravi način. Čestitao bih Crvenoj zvezdi, to će biti finale pre finala. Mi se okrećemo onome što je najvažnije za nas, a to je opstanak u ABA ligi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet