FudbalSrbija

Mijatović: Srbija ima sreću da ima tri velika napadača

Uz reprezentaciju Srbije je u Moskvi i legendarni napadač iz vremena zajedničke države, učesnik poslednjeg Evropskog prvenstva na kome smo nastupali još kao Jugoslavija.

Ne bih verovao da mi je neko rekao da ćemo čekati 24 godine, kao što niko ko voli fudbal ne bi mogao da poveruje. To je zaista dug period, ali je Piksi odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, što je bitno i pozitivno, a zatim i na Evropsko prvenstvo. To je dobar ciklus, povezana dva velika takmičenja, a apsolutno sam siguran da tu nije kraj. Nadam se da je ekipa kadra da uradi našto i imam osećaj da će ovo Evropsko prvenstvo biti pravo za Srbiju. Kada pričamo o poslednjem kontinentalnom takmičenju na kojem smo učestvovali vraćaju mi se slike iz tog perioda. Bili smo dobar tim, dobra generacija, ali su nas sačekali ti Holanđani sačekali, kao i na Svetskom prvenstvu kada sam promašio penal. Hteli smo da se na Evropskom prvenstvu revanširamo, ali su nas tada baš deklasirali. Srbija je u komplikovanoj grupi, jer su sve grupe komplikovane, ali smatram da može da prođe bez problema grupnu fazu, a kasnije je sve moguće.

Dragan Stojković ima u ovoj generaciji na raspolaganju Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića, Predrag Mijatović vidi to kao slatke muke.

– Kada su špicevi u pitanju, njihove igre su dobra i pozitivna vest. Fudbal se igra za golove. Da biste pobedili morate da postignete gol više i kada bi se utakmice igrale na 0:0 fudbal ne bi bio to što jeste. Srbija ima sreću da ima tri velika napadača, u velikim klubovima. Mitrović i dalje postiže golove, još je kandidat za Zlatnu loptu i najbolji je strelac u istoriji Srbije, Jović se probudio, Vlahović igra sjajno… Selektor je na slatkim mukama, ali to bi svaki selektor voleo – tri špica u top formi. Ne mogu da igraju sva trojica, ali je svakako pozitivna situacija.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet