ABAKošarka

Mijović: Da otežamo Zvezdi viđeno finale sa Partizanom

Plasmanom u polufinale AdmiralBet ABA lige Budućnost je ispunila cilj za ovo takmičenja, sada u polufinalnu seriju protiv Crvene zvezde ulaze poprilično rasterećeni.

– Prevashodni cilj će biti da mi prema sebi ispunimo jedan osnovni zadatak, a to je da, kako god se serija završi, na kraju izađemo sa terena sa osećajem da smo dali i više nego što možemo u ovom momentu. To je nešto što moramo da ispunimo. Crvena zvezda je izuzetno kvalitetna ekipa koja je, po mom mišljenju, svojim igračkim i trenerskim kvalitetom, sigurno zasluživala da bude među osam najboljih ekipa u Evroligi. Trebalo bi mi vremena da analiziram sve njihove individualne kvalitete, jer su, stvarno, izuzetno popunjeni na svim pozicijama. Da bi se u takvim okolnostima igrala dobra i otvorena utakmica sa njima, mislim da mi sa mnogo aspekata moramo da budemo na visokom nivou.

Maksimalno skida pritisak sa svojih igrača Petar Mijović, u intervjuu Pobjedi pohvalio je crveno-bele i pozvao svoje igrače da iskoriste priliku da se nadmeću sa evroligašem.

– S obzirom na agresivnost spoljne linije Zvezde, u imenima prevashodno Kampaca, Lazarevića, Dobrića i Lazića, mislim da će da bude značajno na koji način ćemo kontrolisati naš napad. Potrebno je da se broj izgubljenih lopti svede na minimum i da pokušamo iskoristimo neke tačke gde bi, možda, mogli da imamo prednost. Na drugoj strani, zbog kvaliteta protivnika, timska odbrana mora da bude na vrhunskom nivou kroz svih 40 minuta. Oni su tipična evroligaška ekipa, gde može da vam se 25, 30 minuta čini da ste u nekom egalu, ali onda mali pad koncentracije takva ekipa zna da iskoristi i stekne nedostižnu prednost. Mnogo je parametara u kojima moramo biti na vrhunskom nivou, kako bismo što duže bili ,,živi“ u tim utakmicama protiv ekstremno dobrog protivnika. Međutim, sportski je da mi sa ambicijama uđemo u tu polufinalnu seriju i sa naše strane da učinimo sve da seriju pretvorimo u veliki izazov protiv vrhunskog tima. Da pokušamo da pokažemo neki svoj stav, odnos prema sebi samima, prema klubu iz kojeg dolazimo i da pokušamo da otežamo Zvezdi već viđeno finale sa Partizanom.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet