FudbalItalijaTransferi

Milan blizu transfera veziste, čeka se štoper

Pregovori na dva fronta.

Nije loše Milan startovao u sezoni ali bez obzira na to utisak je da prelazni rok nije baš najbolje odrađen. Dovedeni su Divok Origi i Šarl De Ketelaere ali dva bitna pitanja nisu rešena. Znalo se da je prioritet za Stefana Piolija da bitne odlaske nadoknadi novim vezistom i štoperom, transfer bitke za Renata Sančeza i Svena Botmana su izgubljene ali će posle mnogo peripetija, trener šampiona izgleda konačno dobiti igrače na traženim pozicijama.

Zamena za Franka Kesija koji je kao slobodan igrač otišao u Barselonu će izgleda biti Žan Onana. U konkurenciji nekolicine fudbalera Rosoneri su odabrali 22-godišnjeg Kamerunca koji je već dogovorio lične uslove, višegodišnji ugovor vredan 1,2 miliona evra po sezoni, javljaju Đanluka Di Marcio i Nikolo Šira. Sada se čeka dogovor sa Bordoom kome je ponuđeno pet miliona evra za vezistu.

Što se tiče štopera, Milan pregovara na dva fronta. Koliko juče činilo se da je najbliži dolasku Džafet Tanganga, izgledalo je da je izvestan dogovor sa Totenhemom i da italijanski šampion ima prednost u odnosu na Notingem koji je takođe zainteresovan. U međuvremenu, doneta je odluka da se sačeka, razlog je taj što su i Rosoneri odlučili da se umešaju u vrtešku koju bi izazvao eventualni prelazak Veslija Fofane u Čelsi.

Ako do tog transfera dođe Lester kao zamenu vidi Manuela Akanđija. Mnogo bitnije je to što Trevor Čaloba čeka na eventualni dolazak Fofane ne bi li napustio Stamford bridž i potpisao za neki tim koji bi mu garantovao sigurne minute. Kao favorit za tako nešto slovio je Inter, sada je to trka tri klubova, tu su još Lajpcig i Milan. Neroazuri prate situaciju, uz već izvestan dolazak Frančeska Ačerbija na pozajmicu iz Lacija, žele i Čalobu ili Akanđija, te imamo još jedan novi fudbalski Gordijev čvor.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet