FudbalItalija

,,Milan mora da bude konkurentan, ali ne po svaku cenu“

Od dolaska novih vlasnika Milan je osvojio Skudeto i plasirao se u polufinale Lige šampiona. I pored toga dobar deo navijača nije zadovoljan poslovanjem uprave, na šta je odgovorio Đorđo Furlani, izvršni direktor kluba.

– Kada je Eliot preuzeo klub bio je na ivici bankrota. Morali smo da napravimo preokret u poslovanju i postavimo temelje koji se zasnivaju na rezanju troškova, a onda iz toga stvaranju sportskog rezultata. Tu je investiranje u komercijalna područja, iz čega bi se dobio novac za veliku investiciju novog stadiona.

Prihodi od Lige šampiona i prodaje Sandra Tonalija odrazili su se na rashode. Rosoneri su letos uložili preko sto miliona evra u pojačanja, navijači se nadaju da to neće biti izuzetak.

– Ne znam, videćemo. Milan je prošle godine prvi put posle 17 godina poslovao sa profitom. Očigledno je uspeh na ekonomskom planu povezan sa sportskim. Moramo da budemo konkurentni, ali ne i po svaku cenu. Mi smo konkurentni, ali isto tako vodimo računa i u ekonomskoj solventnost.

Furlani je svestan da bez privlačenja dobrih fudbalera i ulaganja u transfere ni interes sponzora neće biti na željenom nivou.

– Naši sponzori su strani kapital. Da bismo mogli da ponudimo dobar proizvod trebaju nam najbolji glumci na sceni. Bez toga projekat biva besmislen.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet