FudbalSrbijaVESTI DANA

Milojević: Bolje uložiti u infrastrukturu nego u dva igrača

Polusezona se bliži kraju, još dve utakmice pa će fudbaleri Crvene zvezde na odmor, utisci se polako sumiraju pa je to uradio i mladi trener u intervjuu MozzartSportu priznavši da je ova polusezona bila ispod visokih očekivanja postavljenih ranijim sjajnim rezultatima.

Kad postavite lestvicu mnogo visoko, onda bude baš veliko razočaranje. Mi u Srbiji smo dosta emotivni ljudi, pobede doživljavamo previše radosno, a poraze jako teško i emotivno. Negde je normalan sled okolnosti. Potreban je period dobrog odmora, da se igrači resetuju, užele fudbala, da bi oni na oni energetski ponovo bili na periodu od pre Haife ili pripremnog perioda. Vi znate da je proces življenja jednog tima i stvaranja jednog tima isto vremenski. Sve ima svoje vreme, postoji dinamika grupe, to je sve proces da bi neke stvari izgledale dobro u kontinuitetu.

Zanimljiv je Milojevićev osvrt na kvalitet lige.

Mi i Partizan smo naravno dve najbolje ekipe, TSC ima jako dobar tim i jako dobar sistem, istrpeli su tranzicioni period. Mislim da Vojvodina takođe ima dobar tim kao TSC i dobrog trenera, Čukarički je takođe konstantno dobar. Da budem fer, ekipe od trećeg do devetog mesta su onako ujednačenije, a ima i par ekipa koje se baš muče i igrom i kvalitetom. Moram to da kažem, ne da bih se žalio, jer sam neko ko se uvek prilagođava, ali mislim da mora infrastruktura da bude mnogo bolja da bi se kvalitet lige razvio. Ne samo zbog Zvezde i Partizana. Mislim da ne treba usporavati fudbal da bi se dobili Crvena zvezda, Partizan i Čukarički, već da ga treba ubrzavati. Moramo svi da hvatamo priključak za Evropom da, bože zdravlja, sledeće godine četiri kluba iz Srbije igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To je nešto što ljudi moraju da shvate, nekada je bolje uložiti u infrastrukturu nego u dva igrača. Jer ako pogledamo, ne samo zapadnu Evropu, već i Mađare, Slovence, svi su na nekom drugom nivou i po pitanju kvaliteta podloge i po pitanju stadiona. Da jednostavno budete atraktivniji za kvalitetnije igrače iz inostranstva.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet