FudbalSrbija

Milojević: Dobio sam odgovor na pitanje o tome na čemu bismo trebalo da najviše radimo

Mladi stručnjak debitovao je pobedom na klupi Crvene zvezde, promešao je sastav, to je omogućilo Javoru da bude konkurentan dve trećine utakmice.

Rezultat je bio najbitniji, tako smo i pripremali ovaj meč, znao sam negde da posle Haife da to neće biti najbolja predstava Crvene zvezde ikada. To nisam ni očekivao, želeo sam samo pobedu kako bismo zadržali distancu u odnosu na najveće konkurente. Malo nas je iz ritma izbacio pogodak Javora, bili su konkretni u kontrama i tranziciji, što smo i očekivali. U drugom poluvremenu smo imali drugačiju energiju, sve je bilo drugačije. Dobili smo na intenzitetu, ulaskom Mustafe i Kataija dobili smo na pozitivnoj energiji. Dobili smo na boljem ritmu, rival to nije mogao da isprati.

Problemi u igri su jasni Milojeviću, kao i način da se reše.

Mitrovićev pogodak je nešto što mi se izuzetno sviđa, trebalo bi u takve situacije da dolazimo što češće. Naravno, najbtinije je da smo pobedili. Dobio sam odgovor na pitanje o tome na čemu bismo trebalo da najviše radimo. Pre svega kada je u pitanju taktička disciplina u defanzivi, i neki odnos prema igri. Ne možemo to da rešavamo inidividualno, te stvari se rešavaju timskim presingom i tranzicijom. Moramo da budemo usmereni ka tome.

Veliki ispit sledi, večiti derbi na stadionu najljućeg rivala.

Imamo do tada četiri dana…Bilo bi čudo kada bih mogao da moje ideje implementiram u igru Crvene zvezde za četiri dana. Nema tu prostora. Ima prostora za malu nadogradnju i male izmene u odnosu na ono što je rađeno. Potrebno je da se igrači dobro osećaju na pozicijama na kojima igraju i u tim zahtevima. Moramo mnogo toga da odradimo kada je u pitanju defanzivna organizacija. To su neke stvari kompaktnosti između linija.

Veruje Milojević da su njegovi igrači u stanju da dođu do pozitivnog rezultata u Humskoj.

Gledao sam sve njihove utakmice, posebno od kada je Gordan Petrić preuzeo tim. Znam njihove vrline i mane… Imao sam sreću da učestvujem u derbijima kao pomoćni trener. Obično pobeđuje ekipa koja više želi i koja je hrabrija. Tim sa boljom kompaktnošću i energijom. Imamo kvalitet, ali ne želimo nikome da pretimo. To nije moj vokabular, ali verujem da uz jednu dobru i organizovanu igru možemo da imamo dobar rezultat.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet