FudbalSrbijaVESTI DANA

Milojević: Nisam zadovoljan bodom, iako poštujem Partizan kao protivnika

Mladi stručnjak nešto opširnije je analizirao svoj prvi večiti derbi na klupi Crvene zvezde u ulozi glavnog trenera, njegova ekipa pokazala je dobre i loše strane.

Utisak je da je bila dobra prvenstvena utakmica. Prvih 30 minuta je model kako treba igrati, a onda smo svesno, nesvesno ili iz nekih drugih razloga, jer se i protivnik pita, prepustili neke stvari koje nismo želeli. Postigli smo evrogol, imali par dobrih situacija, ali nismo bili konkretni u završnici. Treba nam više agresivnijih dolazaka u šesnaesterac i boljih odluka. Konkretno – da završimo više napada. Mogli smo da budemo ubojitiji i iz prekida, imamo kvalitet i radili smo na tome, tako da je to nešto za čim žalim.

Partizan je do remija došao golom iz penala.

– Nikada ne komentarišem sudijske odluke. Zvao ga je VAR, razmišljao je dugo, i verujem u to da ako ima pravde, onda se sve izjednači. Nekad vas oštete, nekad ne. Ne kažem da smo oštećeni, jer nisam video situaciju.

Zadovoljan je šef struke karakterom ekipe i motivacijom, nekim drugim stvarima manje.

– I pre i posle gola smo imali dve, tri dobre situacije, praktično napade četiri na dva i četiri na tri, gde nam je falio kvalitetniji zadnji pas, recimo u situaciji Kataija i Bukarija. To u velikoj utakmici morate da iskoristite, jer time „zatvorite“ utakmicu i uživate u fudbalu. Oni su to iskoristili kako jesu, ali ne mogu da se žalim na odnos igrača. Videli ste i da su na kraju utakmice seli na travu, nezadovoljni bodom, to je karakter ekipe i pokazatelj koliko veruju u sebe. Što se fizičke spreme tiče, to nije parametar koji treba ocenjivati. Već za vikend nas očekuje TSC, pa onda utakmica sa Monakom, tako da verujem da na motivaciju možemo da odigramo pet, šest utakmica, a posle toga ide reprezentativna pauza gde ćemo raditi, pa ako nam bude trebalo i da više napunimo rezervoar.

Nije iznenađen sastavom kojim je počeo Petrić.

– Izveli su najkvalitetniju postavu, „žrtvovali“ Fejsu da bi imali bonusa u Beliću. To smo očekivali, ili to, ili sa tri nazad, ili da Jović ili Petković budu bonusi, ali nije to bio faktor iznenađenja. Da su nas iznenadili, ne bi dobro ušli u utakmicu. Nije ovo priprema za Monako što se tiče sastava, prvo nas čeka TSC. 

Kad se podvuče crta ne može da kaže ni da je zadovoljan, ni da je nezadovoljan.

Nisam zadovoljan bodom, iako poštujem Partizan kao protivnika. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan u potpunosti, ali nisam ni zadovoljan. Imali smo momenat da dobijemo, dalo bi nam na samopouzdanju, ali momcima i zalaganjem sam zadovoljan. To je fudbal, momenat nepažnje i kazna. Ipak, i da smo pobedili, ne bi prvenstvo bilo rešeno, jer niko u septembru nije osvojio trofej. S druge strane, ovo je opomena za igrače da se ne opuštamo i da idemo dalje iz meča u meč. Malo slatko, malo gorko.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet