FudbalSrbija

Milojević: Prucev može da bude primer mladima

Posle pobede nad Lehijom u prijateljskoj utakmici šef struke Crvene zvezde u razgovoru za klupsku televiziju pohvalio je Iraklija Azarova.

Irakli je dobar igrač, jedan od najperspektivnijih levih bekova u Evropi, a svi znamo da je to deficitarna pozicija. Prošao je period adaptacije i reč o atipičnom igraču, hitrom, eksplozivnom sa dobrom tehnikom. Ima slabosti na kojima mora da radi, kao i svi, ali osetio je podršku celog stručnog štaba i saigrača, te je pružio dobru partiju. Nadam se da na tome neće stati, već da će nastaviti u tom ritmu. Dobro radi na treninzima i to nam daje pozitivnu sliku o njemu. U pogonu je od 20. decembra još, tako da je pauzu koristio da se spremi što bolje.

Kao primer ostalim mladim igračima istakao je Jegora Pruceva.

On je mlad igrač, rođen 2002. godine, ali vidi se razlika u mentalitetu i metodologiji da on jednostavno ne odustaje. Može da bude primer našim mladim igračima što se tiče rada na treningu i utakmicama. Šansu je zaslužio odnosom prema treningu i jednostavno želimo da ako neko dobro radi i ima dobar odnos, bez obzira na godine ili pasoš, dobije priliku. Prucev je to iskoristio, ali mu predstoji još jedan period adaptacije. Često s njim imamo jezičku barijeru, gde on ne razume skroz model igre, ali je pametan momak i siguran sam da će to sve biti bolje.

Novo lice na desnom boku je Lazar Nikolić.

Nismo imali prirodan balans na toj poziciji. Imali smo samo Gobeljića, a sada je tu konkurencija. Nikolić se dobro adaptirao i vredno radi, pokazuje kvalitet ka napred, ali je odgovoran i defanzivno, tako da mislim da polako ulazi u ono što nam treba. Na njemu je da se izbori za mesto u timu pored Gobeljića.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet