FudbalSrbija

Milojević: Treba biti realan, razmišljati trezveno i svim tim igračima koji su tu dati fer šansu

Pred kraj prelaznog roka u većini evropskih liga Crvena zvezda je ostala bez dva napadača, prodati su Milan Pavkov i Ohi, došao je Kalifa Kulibali dok je pozajmica Adolfa Gaiča propala.

U globalu ne očekujemo dolazak novog napadača. Znam kako to funkcioniše u fudbalu, prelazni rok je i dalje otvoren kod nas i on je uvek živa stvar. Skauting služba i direktor su non stop rade na tome, da li je to špic ili neka druga pozicija. Ukoliko oni budu mislili da nekim novim napadačem možemo ozbiljno da podignemo nivo igre nema sumnje da će reagovati. Sa druge strane imamo Pešića i Kulibalija, kao i Ibrahima koji može da pokrije tu poziciju takođe, naravno i Bena, to su sve opcije koje su jako dobre sa dosta kvaliteta i u različitim utakmicama svi mogu biti iskorišćeni.

Na meti inostranih klubova je i dalje Strahinja Eraković koji na početku ove sezone najčešće igra na desnoj strani odbrane.

Eraković je veoma stabilan fudbaler i psihički i fizički. Pozicija beka nije njegova prirodna što je ponovo sa neke strane dobro, sa druge nije. Nije dobro zato što je pozicija na kojoj se najbolje snalazi štoperska, sa druge strane polivalentan igrač se ceni u svakoj ekipi i reprezentaciji, tako da mislim da on sam sebi na taj način ostvara mnogo prostora za dalji napredak. Svi znamo koja je njegova primarna pozicija, mislim da nam ne treba novi desni bek, pre svega zato što imamo Gobeljića i mladog Stankovića. Postoje određene rotacije u sistemu gde možemo to da izbegnemo, ako dođe u nekom slučaju do kazni, suspenzije ili u najgorem slučaju povreda, ali moram da kažem da sam zadovoljan imamo 26 igrača u rosteru i nije realno prenagomilavati i imati višak. Svaki trener i zvezdaška javnost uvek hoće bolje i više, ali treba biti realan, razmišljati trezveno i svim tim igračima koji su tu dati fer šansu i za razvoj i za napredak, kao i da daju svoj učinak ekipi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet