ABAKošarka

Milosavljević: Čitavo leto sam trenirao i fizičku spremu sam doveo na izuzetno visok nivo

Iskusni bek još jednom je obukao dres Mege i za sada se to pokazalo uspešnim, njegove sjajne partije podigle su mladi sastav posle lošeg početka sezone.

– Očigledno je da su oni legli meni, ali i ja njima, da je uspostavljena prava hemija i da su se kockice posložile. U Megi su svi veoma mladi momci. Poseduju ogroman talenat, određeni kvalitet, ali su vrlo neiskusni. Fale im jake utakmice u nogama što je i logično, jer je većina njih tek sada u Megi dobila priliku da igra ozbiljnu seniorsku košarku. Mislim da su im moji saveti dobrodošli, trudim se da im pomognem kao što su i meni pomagali stariji igrači kada sam bio na početku karijere.

Oduševljen je Milosavljević kompletnom organizacijom kluba.

– Ponoviću još jednom, radi se o veoma talentovanoj grupi igrača i mislim da su na idealnom mestu kada je u pitanju njihov razvoj. U moje vreme najbolji klubovi za to su bili Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm… ali „večiti rivali“ su sada na tom nivou da nemaju toliko prostora za razvoj mladih igrača, jer traži se isključivo rezultat. Nije lako u toj situaciji mladima dati šansu. Megu zovu mali veliki klub, ali verujte mi na reč po organizaciji i uslovima koje ima, Mega je zaista vrhunski klub. Vodi se računa o bukvalno i najsitnijim detaljima. Počevši od trenažnog centra u hali Mega faktori, koja im je čitav dan na raspolaganju. Zatim teretane, dijagnostičkog centra, ali i izuzetno stručnih ljudi u trenerskom i medicinskom timu koji sprovode rad sa igračima. Koncept čitavog kluba je jedinstven i svodi se na razvoj igrača, a koliko su uspešni najbolje svedoči podatak o broju košarkaša koji su produkovali za NBA ligu.

Uporedio je svoj boravak u Megi sa prethodnim.

– Mega mi je tada zaista mnogo pomogla. Vratio sam se na teren posle skoro dve godine pauze zbog povrede. Došao sam da se borim da spasem karijeru, da dokažem sebi i pokažem drugima da još mogu da igram na visokom nivou. U tome sam uspeo i zato sam zahvalan ljudima u Megi. Sada je situacija znatno drugačija, jer se pre svega mnogo bolje fizički osećam. Čitavo leto sam trenirao i fizičku spremu sam doveo na izuzetno visok nivo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet