EvroligaKošarka

Mirotić: Volim da budem pod pritiskom

Ovog leta videli smo nekoliko prelazaka iz NBA klubova u evroligaška, pre nekoliko godina je upravo španski košarkaš iznenadio takvim korakom.

– Želeo sam da živim u Evropi. Na to je uticalo i to što imam porodicu, trebao sam stabilnost, da mi deca ne menjaju školu. Imao sam svoju ulogu u NBA, ali nekada se nisam osećao ugodno. Evroliga se promenila u međuvremenu i postala je slična košarci u Americi.

Posle jedne neviđene sapunice, Nikola Mirotić je na kraju potpisao za Olimpiju i obavezao se na višegodišnju vernost.

– Stabilnost je važna, pogotovo kada ste porodičan čovek. Bitno je da imate stabilnost i da se osećate komforno. Uvek sam voleo da potpisujem ugovore na duže staze. Kada sam dolazio u Milano, nisam hteo da potpisujem neki kraći ugovor.

Italijanski šampion je ove sezone pod pritiskom da se iskupi za prošlu lošu sezonu u Evroligi, krilni centar je u intervjuu Sportandu istakao da nema problema sa tim.

– Volim da budem pod pritiskom. Olimpija je sjajan tim, organizovan na visokom nivou i sa velikim potencijalom. Mislim da možemo imati dobru sezonu. Drago mi je što ćemo Nikolo Meli i ja igrati zajedno. Možemo pomoći jedan drugom da budemo bolji. Kajl Hajns je nko koga znam godinama i drago mi je da ću ga bolje upoznati. On treba da bude primer mladim košarkašima.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet