FudbalItalijaTransferi

Modrić predvodi novi italijanski projekat?

Nova priča tamošnjeg fudbala, romantika na travnatom tepihu uz prelepo jezero.

Pre dve godine Sesk Fabregas se odlučio da se preseli u Komo, klub u čijem vlasništvu ima udeo, i završi karijeru u nižem rangu italijanskog fudbala. Ispostavilo se da je razmišljao na duže staze. Njegovo ime bilo je magnet da jedan ambiciozni klub iz turističke oaze privuče više interesovanja, krene ka eliti i potom počne da razmišlja o većim ciljevima.

Španac je pretprošlu sezonu proveo na terenu, prošlu kao pomoćnik, ali mu je uloga mnogo veća, i što se tiče terena, a i po pitanju marketinga i promocije kluba. Bogati vlasnici Koma bi da iskoriste popularnost okruženja u kome se ovaj klub nalazi i naprave svetski brend, Fabregas ima značajnu ulogu u tome kao neko ko će pokušati da na sever Italije privuče neka zanimljiva imena na svoju reč, sada kada je izboren plasman u Seriju A.

Italijanski i španski mediji uveliko se bave time ko bi mogli da budu novi stanovnici obale prelepog jezera. Najzvučnije ime od četiri koliko ih se provuklo trenutno svakako da je Luka Modrić. Sudbina hrvatskog veziste u Realu je još uvek neizvesna, ne zna se ni da li će mu uopšte biti ponuđen novi ugovor. Šansu čekaju saudijski i američki klubovi, Dinamo igra na kartu emocija, tu i tamo se pomene Juventus, Komo se nada da bi mogli da mu ponude nešto interesantno.

Visoko na listi želja je i Mauro Ikardi. Dve godine stanovnik Istanbula i miljenik navijača Galatasaraja, pa opet, iskusni napadač ima želju da se vrati u Italiju gde je proveo dugi niz godina. Bilo je priče da se nudi Milanu, u nekoliko navrata su ga zvali drugi klubovi, treba videti da li je ono što nudi Komo nešto što se uklapa u njegove ambicije, svakako da porodica neće imati problem oko preseljenja na ovakvu destinaciju.

Kao realna varijanta zvuči Hoakin Korea. Uskoro mu ističe pozajmica u Marseju, Olimpik ga neće otkupiti, niti Inter zadržavati. Argentinac ulazi u poslednju godinu ugovora sa Neroazurima, pitanje je koliko će biti tražen na tržištu i kakve ponude će imati na stolu. Deluje realno da ga Komo nagovori i dobije pod povoljnim uslovima.

Iz ove perspektive najlakši za ubediti je Pedro. 36-godišnji ofanzivac se privikao na Italiju, ističe mu ugovor sa Lacijom i neće ga obnoviti, tako da uveliko može da traži novu sredinu. Ovde posebno igraju ulogu Fabregasove pregovaračke veštine, trebalo bi da može da ubedi bivšeg saigrača da donese neophodno iskustvo na sever Čizme.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet